Ulaşım

Tesla elektrikli ATV’sinin ismini açıkladı

tesla cybertruck atv cyberquad

Tesla, Cybertruck adını verdiği elektrikli kamyonetini tanıttığı etkinliğinde elektrikli ATV’sini de gözler önüne çıkarmıştı. Şirket, Cybertruck’ın kasasına çıkardığı ATV’nin ismini etkinlik sırasında açıklamamıştı. Beklenen açıklama fazla gecikmedi. Tesla CEO’su Elon Musk, ATV’nin Cyberquad adını taşıdığını duyurdu.

Musk, iki kişiyi taşıyabilen Cyberquad’ın öncelikle Cybertruck sahiplerine sunulan bir seçenk olacağını belirtti. Dört tekerlekli motosiklet, Cybertruck’ın kasasına kamyonetin uyarlanabilir rampasını kullanarak rahatça çıkabiliyor. Cyberquad’ı Cybertruck’ın kasasında şarj etmek de mümkün oluyor.

Elektrikli ATV’nin adını açıklayan Tesla CEO’su Elon Musk, Cybertruck ile ilgili başka detayları da Twitter aracılığıyla paylaşıyor. Cybertruck’ın güneş enerjisiyle de çalışabilen bir seçeneğinin bulunacağını belirten Musk, bu sayede günde yaklaşık 25 kilometre mesafe katedilebileceğini açıkladı.

Tesla Cyberquad ile ilgili detayları açıklamadı

Musk, aynı zamanda Cybertruck’ın “dayanıklı” camlarının tanıtım etkinliğindeki demo sırasında kırılmasıyla dalga geçmeye de devam etti. Şirketin baş tasarımcısı Franz von Holzhausen’in etkinlik öncesinde yaptığı denemelerden birinin videosunu paylaşan ve camların kırılmadığını gösteren Musk, “Sanırım üretimden önce bazı iyileştirmeler yapmalıyız haha” şeklinde bir not düşmeyi de unutmadı.

Cyberquad ile detayların büyük kısmı hâlâ belirsizliğini koruyor. Şirket, elektrikli ATV’nin teknik özelliklerini veya fiyatını açıklamış değil. Ancak Tesla’nın, tıpkı Cybertruck’ta olduğu gibi, çevre hassasiyeti yüksek bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı hedeflediği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER