Teknoloji

Tesla Battery Day etkinliğinin tarihi belli oldu

Tesla Türkiye

Tesla uzun süredir ertelediği Battery Day (Pil Günü) isimli etkinliği için sonunda bir tarih bulmuşa benziyor. Electrek tarafından ortaya çıkarılan SEC dosyası, Tesla’nın 22 Eylül’de bu etkinliği düzenleyeceğini gösteriyor. Türkiye saatiyle 23 Eylül’de 00:30’da başlayacak bu etkinlikten önce ise Tesla’nın yıllık hissedar toplantısı gerçekleştirilecek.

Her iki etkinliğe de Tesla’nın Fremont’taki fabrikası ev sahipliği yapacak ve iki etkinlik de internette canlı olarak yayınlanacak.

Tesla’nın yürüyen aksam ve batarya konusunda geldiği nokta hakkında bilgi vermeyi planladığı etkinliğin normal şartlar altında nisan ayında gerçekleştirilmesi bekleniyordu. Ancak Tesla’nın etkinliğe hissedarların bizzat katılımasını istemesi, koronavirüs kaynaklı kısıtlamalar nedeniyle etkinliğin ertelenmesini gerektirdi.

Electrek’in haberine göre, Tesla bu etkinlikte “Roadrunner” adıyla anılan gizli projesiyle ilgili bilgiler paylaşacak. Söz konusu projenin daha ucuz pil hücrelerinin geniş ölçekli şekilde üretimiyle ilgili olduğu ve böylelikle Tesla’nın yakıtla çalışan otomobillere daha yakın fiyatlarla elektrikli otomobil satabileceği belirtiliyor. Şirketin özellikle pil maliyetlerini kWh başına 100 doların altına indirmeyi istediği söyleniyor.

Tesla Battery Day etkinliğinde geniş ölçekli pil hücresi üretimine dair detayların da paylaşılması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER