Teknoloji

Teknosa, 1 milyar TL yatırım ve e-ticarette 2 kat büyüme hedefliyor

teknosa

Teknosa, 2019 yılından bu yana tüm süreçlerini dönüştürürken, 2023 yılı üçüncü çeyrekte başlattığı ‘Dijital Odaklı Dönüşüm’ programıyla hedeflerini büyütüyor. Teknosa CEO’su Sitare Sezgin, 2024 yılı hedeflerini açıkladığı basın toplantısında, dijital altyapı ve çözümlerle şirketlerini güçlendirdiklerini belirtti. Bu kapsamda 1 milyar TL’lik yatırım planladıklarını ve e-ticaret hacimlerini iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, dijital altyapı ve çözümlere odaklanarak güçlü finansallara sahip çoklu kanallı bir perakendeciye dönüşmeyi hedefliyor. Teknosa, dijital ve deneyim odaklı mağazacılık, pazaryeri, kanallar arası geçişkenlik, tedarik zinciri ve yapay zeka konularında yeniliklerine devam edecek.

2023 finansal sonuçlarını açıklayan Teknosa CEO’su Sitare Sezgin, dijitalleşme, müşteri deneyimi ve sürdürülebilirlik odağıyla büyümeye devam ettiklerini belirtti. Şirketin cirosunu 47,3 milyar TL’ye ve net karını 748 milyon TL’ye çıkardıklarını açıkladı. E-ticaret brüt işlem hacmini yüzde 68 oranında artırarak yaklaşık 10,1 milyar TL’ye taşıdıklarını ifade etti.

2019 yılından bu yana uyguladıkları dönüşüm programının başarılı sonuçlar verdiğini belirten Sezgin, birçok alanda performanslarını artırdıklarını söyledi. Web sitesi trafiğinin iki kat arttığını ve müşteri sayısında yüzde 45 artış olduğunu belirtti. Ayrıca, Tavsiye Edilme Skoru (NPS) 30 puan artış gösterdi.

Teknosa, 2024 yılında 1 milyar TL yatırım planlayarak dijitalleşme, çoklu kanal müşteri deneyimi ve teknolojik altyapıya yatırım yapmayı planlıyor. Şirket, pazaryerinde ürün çeşitliliğini 36 kat artırarak 200 bin adede çıkardı. Uzun vadede Teknosa’yı pazaryerinde yeni kategorilerle büyütmeyi hedefliyor.

Teknosa’dan Wellbeing ürünleriyle yeni açılımlar

Teknosa, wellbeing ürün gamını genişleterek teknosa.com’da özel bir sekme açtı. Türkiye’de wellbeing konusunu sahiplenen ilk şirket olarak dikkat çekiyor. Dijital kanallarını güçlendirerek e-ticaret brüt işlem hacmini iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Teknosa, mağaza ağını dijital konsepte dönüştürerek yeniliyor. 2022 yılı ikinci yarısından itibaren 28 mağazasını dijital konsepte dönüştürdü. Yeni dijital mağaza konsepti, daha rahat, dijital, erişilebilir ve sürdürülebilir bir yapıya sahip.

Teknosa’nın tüm işlerinin merkezinde sürdürülebilirlik yer alıyor. 2050 yılına kadar ‘Net Sıfır Emisyon’ hedefine ulaşmayı planlıyorlar. Yenilenebilir enerji, enerji tasarrufu ve atık yönetimi gibi uygulamaları hayata geçiriyorlar.

Teknosa, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen projelere de imza atıyor. Genel Müdürlükteki yöneticilerinin yüzde 52’si ve orta kademe yöneticilerinin yüzde 40’tan fazlası kadın. Habitat Derneği ile yürütülen ‘Kadın için Teknoloji’ projesi 17’nci yılını doldurdu ve bugüne kadar 30 bini aşkın kadına teknoloji eğitimi verildi.

Teknosa, teknolojik altyapı ve yapay zeka çözümleriyle sektörde öncü olmaya devam ediyor. Mağaza açılışları ve renovasyonları için yatırımlarını sürdürüyor. Dijital dönüşüm ve müşteri memnuniyetine odaklanarak büyümeyi hedefliyor.

Teknosa, dijital dönüşüm ve yeniliklerle dolu bir geleceğe doğru adım atarken, teknoloji perakendeciliğinde liderliğini sürdürüyor. Yapılan yatırımlar ve yenilikçi yaklaşımlar, şirketin büyüme hedeflerini destekliyor. E-ticaretteki büyüme ve sürdürülebilirlik hedefleri, Teknosa’nın gelecekteki başarısını garanti altına alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER