Teknoloji

TeknoSA 15 yılda 130 milyon ürün satışı gerçekleştirdi

teknosa

2000 yılında kurulan ve Türkiye’de teknoloji perakendeciliği konusunda akla gelen ilk markalardan biri olan TeknoSA, 15. yılını kutluyor. Ülke geneline yayılan 300’e yakın mağazası bulunan şirket, geride kalan 15 yıllık dönemde mağazalarında 1,5 milyar kişiyi ağırladığını açıkladı.

Bu süre zarfında 20 milyar TL değerinde 130 milyon ürün satışı gerçekleştiren şirket, bünyesinde 15 bin kişiye kariyer imkanı sağladı. Şirketin bugüne kadar geride bıraktığı kilometre taşları ve gelecek hedefleri ise “15 Yıldır Teknolojinin Değişmeyen Gücü” adını taşıyan toplantıda paylaşıldı.

Basın toplantısında konuşan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, teknolojin değişim hızı göz önünde bulundurulduğunda 15 yılın “yarım asra” denk geldiğini ve TeknoSA’nın teknoloji perakendeciliği konusunda dünya çapında bir “benchmark” olarak nitelenebileceğini belirtti.

15 yıllık süre içinde Türkiye’yi teknolojiyle donattıklarını söyleyen Haluk Dinçer, 300’e yakın mağazayla doğudan batıya tüm Türkiye’ye teknoloji ürün ve hizmetlerine erişim sağladıklarını ifade etti. Mağazalar ve online alışveriş platformlarıyla çoklu kanal perakendeciliği konusunda da öncü bir rol üstlendiklerini belirten Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı, TeknoSA’nın sadece Sabancı Topluluğu’nun değil tüm Türkiye’nin gururu olduğunu dile getirdi.

15 yıl önce yola 3 ilde 5 mağaza ve 163 çalışan ile çıktıklarını hatırlatan Haluk Dinçer, 2016’da 40 milyon TL değerinde yatırım yapmayı planladıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl 3,2 milyar TL ciro elde ettiklerini dile getiren Dinçer, 2015’teki yatırımlarının meyvesini de 2016’da toplamayı istediklerini sözlerine ekledi.

TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan ise 15 yıldır teknolojide değişen çok şey olduğunu, ancak TeknoSA’nın değişmeyen adres olmayı sürdürdüğünü belirtti. Gürcan, şirket olarak gelecekte de teknoloji perakendeciliğini şekillendirmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

2015’in kendileri adına ilklerin yılı olduğunu söyleyen Gürcan, 2016’da da sektöre öncülük edeceklerini dile getirdi. Preo P1 akıllı telefon Pwatch’un yüksek ilgiyle karşılaştığını dile getiren TeknoSA Genel Müdürü, bu ilgiye Preo P2 ve yeni Pwatch ile karşılık verdiklerini hatırlattı. Gürcan, Preo serisini selfie çubuğu, klavye ve fare gibi aksesuarlarla genişletmeyi sürdüreceklerinin müjdesini de verdi. 2015’te e-ticarette yüzde 50 oranında büyüdüklerini söyleyen Gürcan, online kanallarda beş yıl içinde beş kat büyümeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER