Teknoloji

Teknoloji dünyasının liderleri Obama ile Beyaz Saray’da NSA’yı tartıştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

The Guardian’da yer alan habere göre, Beyaz Saray’da Healthcare.gov sitesi için teknoloji dünyasının önde gelen yöneticilerinden fikir almak için düzenlenen toplantı ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) faaliyetlerinin tartışıldığı bir toplantıya dönüştü. Aralarında Apple CEO’su Tim Cook, Yahoo CEO’su Marissa Mayer, Netflix CEO’su Reed Hastings ve Google’dan Eric Schmidt’in bulunduğu yöneticiler bu haberi doğruladı ve Beyaz Saray’ın Healthcare.gov üzerine konuşma isteğine rağmen yöneticilerin orada asıl bulunma nedeninin NSA olduğunu belirtti.

Barack Obama

Şirketlerin üst düzey yöneticilerinden gelen bu açıklama Obama yönetiminin istihbarat reformuna gitmesi için daha önce yapılan açıklamalarla da paralellik gösteriyor. Yahoo, Google, Apple, Facebook ve Microsoft gibi şirketler NSA izlemelerine karşı hukuki yollara başvurmanın yanı sıra, çeşitli ortak metinlere de imza atmıştı.

NSA tartışmaları nedeniyle zorlu geçeceği belli olan toplantının başında Barack Obama ortamı yumuşatma adına sözü Netflix’in popüler dizisi House of Cards’a getirdi ve ”Umarım Reed House of Cards’ın ikinci sezon bölümlerini getirmiştir” ifadesini kullandı. Reed Hastings de Obama’ya ”Sizin için bir misafir oyunculuk ayarlayacağız” cevabını verdi.

Toplantının kapalı kısmında nelerin konuşulduğu ve Obama’nın NSA faaliyetleriyle ilgili endişelere ne cevap verdiği ise şimdilik bilinmiyor. Toplantının şirketler adına iyi bir halkla ilişkiler faaliyeti olduğu ve Obama yönetimini istihbarat reformunu hızlandırma konusunda teşvik edebileceği belirtilirken, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada sinyal istihbarat programlarıyla ilgili nihai değerlendirme yaplmadan önce konuyla bağlantılı kuruluşlardan gelen fikirlerin değerlendirmeye alınacağı ifade edildi.

İlgili >> The Guardian, Politico

İLGİLİ HABERLER