Teknoloji

Twitter’dan Donald Trump videosuna paylaşım izni

donald trump twitter

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta Twitter tarafından kalıcı olarak yasaklanmıştı. Beyaz Saray’ı gelecek hafta terk etmeye hazırlanan Trump, farklı hesaplar kullanarak yasağın etrafından dolaşmaya çalışsa da; buna müsade edilmemişti.

Ancak aradan geçen yaklaşık bir haftanın ardından Twitter, bir Trump paylaşımına izin verdi. Beyaz Saray’ın resmi hesabından paylaşılan videoda Trump, geçtiğimiz hafta ABD Kongresi’nde yaşanan olayları değerlendirdi. Trump’ın konuşmasında tahrik edici ifadeler kullanmaması ve yaşananları kınaması, Twitter’ın videonun paylaşımına izin vermesinde en önemli faktör olmuşa benziyor.

Twitter, aynı açıklamanın Beyaz Saray basın sözcüsü Kayleigh McEnany tarafından yazılı olarak paylaşımına da müsade etti. Yasağın ardından Trump’ın yüzünü Twitter’da görmek tuhaf görünse de; açıklamanın dili Twitter’ın kararında etkili olmuşa benziyor. Mikro blog servisi, yasağı açıklamasının ardından Trump’ın etraftan dolaşma girişimlerini de engellemişti.

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey de yaptığı açıklamada, Trump kararının arkasında olduğunu belirtmişti. Ancak Dorsey, bu kararın sosyal medya şirketleri için bir emsal oluşturmasından endişe ettiğinin de altını çizmişti.

Twitter, Donald Trump videosunun paylaşımına izin vermesi konusunda resmi bir açıklama da yaptı. Açıklamada, Beyaz Saray hesabından Trump videosu paylaşılmasının bir yasak ihlali olmadığı ifade edildi. Mikro blog servisi, Beyaz Saray hesabından Twitter kurallarına aykırı olmayan paylaşımların yapılmasına izin verdiğini hatırlattı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER