Teknoloji

TCL yeni Google TV modellerine AirPlay 2 ve HomeKit destekleri getiriyor

tcl google tv

Bugün, birçok televizyon “akıllı” etiketi taşıyor, ancak hepsi iddia ettikleri kadar akıllı olmayabiliyor. Bazıları, sınırlı sayıda birkaç akıllı uygulama sunarak yalnızca bir akıllı TV’nin aldatıcı görünümüne sahipken, diğerleri ise internete bağlanır, ancak bu bağlantıyla neler yapabileceğiniz konusunda çok az seçenek sunar. Neyse ki, en büyük TV markaları, bazen hazır olan bir şeyi kullanmak yerine kendi akıllı TV işletim sistemlerine sahip olsalar bile, tanıtımlarını yaptıkları ürün ve servisleri sunar. TCL ise, ilk yolu seçen, yani hazır olan bir şeyi kullanan TV üreticisi ve şimdi sunduğu servislere yenilerini eklemeye hazırlanıyor.

Zaman içinde akıllı TV platformları eğlencenin ötesine geçti ve evdeki diğer Nesnelerin İnterneti cihazlarına ve hatta telefonlarınıza bağlanan akıllı ev merkezleri haline geldi. Tabii ki, bu akıllı TV’nin aslında diğer cihazların anladığı bir dili konuştuğunu varsayıyor ki bu, Apple’ın teknolojileri söz konusu olduğunda göründüğü kadar basit değil. Neyse ki TCL, yeni Google TV’lerine Apple’ın bu özel ağları için destek ekliyor. Ancak mevcut TCL TV sahipleri bundan yararlanamayacak gibi görünüyor.

Google TV, Google’ın akıllı TV’ler için oldukça kafa karıştırıcı olan stratejisinin mevcut versiyonu niteliğini taşıyor. Aslında bu ürün tamamen yeni bir platform değil; bunun yerine Android TV’nin üzerine inşa edilmiş yeni bir deneyim niteliğini taşıyor. Google TV, aynı zamanda Android TV cihazlarını kontrol etmenizi sağlayan bir Android uygulamasının da adıdır. Şu anda Google TV cihazlarının sayısı, sıradan Android TV platformuna kıyasla oldukça düşük. Nvidia ve Xiaomi gibi aynı platformu sunan bazı aygıtlar ve set üstü cihazlar olsa da, Sony ve TCL şu anda Google TV modelleri sunan tek TV üreticileri konumunda bulunuyor. Bu kadro henüz büyümüyor, ancak Google TV, ne olursa olsun, özelliklerini genişletmeyi sürdürüyor.

Google, büyük olasılıkla Google TV sahiplerinin Chromecast gibi kendi ürün ve teknolojilerine bağlı kalmasını tercih etse de, sistemleri favori konumunda olmadığı için tüketicileri buna zorlayamıyor. TV üreticileri AirPlay 2 ve HomeKit için giderek daha fazla destek eklediğinden, Google rakip Apple da dahil olmak üzere diğer oyunculara yol vermek zorunda kalıyor AirPlay 2, iPhone’lar ve Mac’ler gibi Apple cihazlarına sahip olanların TV’de video, müzik ve fotoğraf akışı yapmasına olanak tanıyor. HomeKit ise HomePod da dahil olmak üzere, aynı cihazların bazı TV işlevlerini kontrol etmesine izin veriyor.

FlatPanelsHD‘ye göre TCL, AirPlay 2 ve HomeKit desteğini yakında çıkacak Google TV’lerine, yani TCL C935, C835 ve C735 4K LCD modellerine getirecek. Burada dikkat edilmesi gereken husus, bu üç model şimdilik yalnızca Avrupa’da satışa sunuluyor. Türkiye veya diğer ülkelerde ne zaman satılacağı hakkında henüz bir haber yok. Ne yazık ki, şirketin bu özellikleri, tamamen destekleyebilecek durumda olsalar bile, eski Google TV modellerinde kullanıma sunması düşük olasılıklı görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER