Eğlence

LG 2018 model TV’lerine AirPlay 2 ve HomeKit desteğini getiriyor

lg airplay 2

LG, 2019 ve 2020 model TV’lerin ardından 2018 TV modellerine de AirPlay 2 ve HomeKit desteğinin geleceğini açıkladı. LG’nin Birleşik Krallık Twitter hesabından geçilen bilgiye göre, “LG’nin 2018 TV’leri, bu yılın ilerleyen günlerinde Apple AirPlay 2 ve HomeKit için destek ekleyecek.”

Şirket söz konusu destekler geldiği zaman daha fazla detayın paylaşılacağını kaydetti. Ayrıca LG’nin Birleşik Krallık birimi Apple TV uygulamasının da 2018 model OLED ve Super UHD LCD TV’lerde dünya çapında kullanıma açıldığını kaydetti.

AirPlay 2, iPhone ve iPad kullanıcılarına içerikleri cihazlarından uyumlu LG TV’lerine kolaylıkla yayınlama imkanı sunuyor. HomeKit desteği sayesinde de TV’yi Apple’ın akıllı ev ekosistemine eklemek ve evi TV’den kontrol etmek mümkün oluyor.

FlatPanelsHD sitesi de, belirli AirPlay 2 ve HomeKit özelliklerinin 2018 yılına kadar geri giden çeşitli Samsung ve Sony modellerinde kullanıma sunulduğunu kaydetti.

LG’nin Birleşik Krallık Twitter hesabı, geçen hafta 2019 öncesi TV’lerde AirPlay 2 veya HomeKit desteği sunmaya yönelik herhangi bir planın olmadığını söylemişti. Bu durum da kafa karışıklığına neden olmuştu. Ne var ki, söz konusu tweet daha sonra kaldırılmıştı. Daha önce de bir destek dokümanı, belirli 2018 LG TV modellerine ekim ayı itibarıyla desteğin geleceğini işaret ediyordu. AirPlay 2 ve HomeKit destekleri ilk kez Temmuz 2019’da LG’nin 2019 model TV’leri için sunulmuştu.

Bu arada Apple TV uygulaması ise LG’nin 2018 model TV’lerine ağustos ayında gelmeye başlamıştı. Geçtiğimiz şubat ayında da 2019 model TV’lere gelmişti.

İLGİLİ HABERLER