Teknoloji

TCL Fold n’ Roll ile yeni bir katlanabilir telefon konseptini gösteriyor

tcl fold 'n roll katlanabilir telefon

TCL bir kez daha katlanabilir telefon konseptini gösterdi. Bu, daha önce sergilenen bazı esnek konseptlerin birleşimi gibi görünüyor. Fold ‘n Roll adı verilen bu ürün, şirketin “dragonhinge” teknolojisini genişletilebilir bir ekran paneliyle birleştiriyor. Sonuç olarak 8,85 inçlik phablet boyutuna genişleyebilen veya 10 inçlik bir tablete tamamen dönüşebilen 6.87 inçlik bir telefon elde ediliyor. Bunun dışında şirket başka bir ayrıntılı bilgi sunmuyor.

TCL, bu tür bir cihazın “teknik özelliklerini keşfetmeye devam ettiğini” söylüyor ve bu da Fold ‘n Roll’un yakın zamanda piyasaya çıkacağına dair pek fazla güven uyandırmıyor. Ancak TCL, 2021’in sonundan önce bir tür katlanabilir telefon piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Şirket, katlanabilir ekran konseptleri konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyor gibi görünüyor. Son olarak bu yılki sanal CES’te de bazı konseptleri göstermişti. Ancak konseptler yaratmakla onları kitlesel pazar ürünlerine dönüştürmek arasında uzun bir mesafe var.

TCL katlanabilir telefon modellerini daha uygun fiyat noktalarında sunabilir

Yine de TCL, katlanabilir pazardaki bir boşluğu gidermek için iyi bir konumda olabilir. Uygun fiyatlı katlanabilir cihazlar pek fazla bulunmuyor. Esnek, hareketli telefonlar şu anda çoğunlukla pazarın üst düzeyine ayrılmış durumda bulunuyor. TCL, daha az maliyetli bir seçenek sunmak için iyi bir noktada bulunuyor olabilir. Samsung, yakında piyasaya sürülecek daha düşük maliyetli esnek bir cihaza işaret etti, ancak o zamana kadar mevcut Galaxy Z Flip ve Z Fold 2 seçenekleri hâlâ çok pahalı görünüyor.

LG’nin yuvarlanabilir ekranlı telefon konsepti, amiral gemisi bir cihaz için tasarlanmış olabilirdi. Ancak üreticinin akıllı telefon işinden ayrılmasıyla, bu teknolojinin orta ölçekli bir cihaza gelip gelmeyeceğini asla bilemeyeceğiz. TCL’in bu alanda daha uygun fiyatlı bir şey sunma niyeti varsa, o zaman kesinlikle uygun fırsatı yakalayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER