Teknoloji

TCL DragonHinge teknolojisiyle katlanabilir cihazları yaygınlaştırmayı hedefliyor

tcl dragonhinge

Katlanabilir ekranlar ve 5G, 2019’da akıllı telefon pazarındaki en gözde terimler olacak gibi görünüyor. Katlanabilir ekranlı ve 5G destekli telefonlar birer birer ortaya çıkarken, bazı üreticiler özellikle katlanabilir ekranlı cihazlar konusunda acele etmemeyi seçmişe benziyor. BlackBerry ve Alcatel markalı akıllı telefonları üreten TCL Communications da söz konusu grubun üyeleri arasında bulunuyor. Ancak bu durum şirketin katlanabilir ekranlar üzerine çalışmalar yapmadığı anlamına gelmiyor. TCL DragonHinge adını verdiği patentli menteşe teknolojisini ve bu teknolojiyi barındıran katlanabilir ekranlı cihazları 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) sergiliyor.

Katlanabilir telefonlardaki menteşeleri geliştirmenin de ekranları geliştirmek kadar zorlu bir iş olduğunu söylemek gerekiyor. Ekranların ve diğer bileşenlerin sardığı menteşeler, bu cihazlarda pürüzsüz bir kullanım deneyimi sağlama konusunda büyük önem taşıyor. Bu nedenle piyasaya henüz tam anlamıyla mükemmelleştirilmemiş bir cihaz sürmek yerine menteşeleri iyileştirmeye odaklanan TCL, yeni teknolojisiyle cihazların kullanım amaçları doğrultusunda farklı şekillerde katlanmalarını mümkün kılıyor. Yuvarlatılmış menteşe, TCL’nin sunduğu konseptler arasında bulunuyor.

DragonHinge teknolojisinin sergilendiği prototiplerde TCL’in kardeş şirketi CSOT tarafından üretilen esnek AMOLED ekranlar kullanılmış. Prototipler katlanabilir cihaz geliştirme konusunda gelinen noktayı göstermek için bilgilendirici olsa da, bu formatın piyasanın genelinde kullanıma uygun hâle gelmesinin önünde zaman olduğunu da net biçimde hatırlatıyor.

TCL DragonHinge teknolojisinin kullanıldığı ilk katlanabilir telefonunu 2020’de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X ise katlanabilir telefon pazarının ilk iddialı örnekleri olarak geçtiğimiz hafta içinde gün yüzüne çıkmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER