DosyaManşetler

LG’nin akıllı telefon tarihi: Şirketin unutulmaz Android telefonları [Video]

lg akıllı telefon tarihi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG bu hafta başında yaptığı duyuruyla akıllı telefon pazarından çıkacağını açıkladı. Bundan böyle yeni bir LG telefonu görmeyeceğiz. Şirket, önümüzdeki yıllarda şu anda piyasada olan modelleri için Android 11 ve Android 12 güncellemelerini ise taahhüt ediyor.

LG gibi bir üreticinin akıllı telefon sahnesinden çekilecek olmasını görmek üzücü. Halbuki şirket, geçmişte Android ekosistemine birçok yenilikçi yaklaşım getirmiş, unutulmaz Android telefonlarına imza atmıştı.

Örneğin LG G2; bu telefon ön tarafta herhangi bir fiziksel tuş barındırmayan ilk Android telefonu olmuştu. Arkasında ise LG’nin Sihirli Tuşlar olarak adlandırdığı, ses ve güç tuşları bulunuyordu. LG G Flex ise düşey yönde kavis barındıran ilk akıllı telefon olmuştu. LG G5 ise modüler tasarıma sahip ilk amiral gemisi Android telefon olmuştu. Ne var ki, bu telefonun ve “arkadaşlarının” devamı gelmemişti.

LG, V serisiyle de dikkate değer özellikler getirmişti. Örneğin LG V10 modeli, ilk kez bir akıllı telefonda çift ekranı sunan model olmuştu. LG V20 ise ses tarafında güçlüydü ve dijital-analog ses dönüştürücüsü desteğiyle geliyordu. Ayrıca LG, 3.5mm kulaklık jakını uzun zaman boyunca akıllı telefonlarında tutmasıyla da ses tutkunlarının gönlünü kazanmıştı. Değiştirilebilir pillerin de uzun zaman boyunca desteklenmesi de unutulmamalı.

Yukarıda yer alan videoda LG’nin akıllı telefon tarihine kısa bir bakış atıyor ve unutulmaz LG telefonları hakkında konuşuyoruz.

İLGİLİ HABERLER