Teknoloji

Spotify’dan çıkan Taylor Swift tercihini Jay-Z’nin satın aldığı Tidal’dan yana kullandı

taylor-swift-141114

Jay-Z çevrim içi müzik servisleri Tidal ve WiMP’in sahibi olan İsveç merkezli teknoloji şirketi Aspiro için 56 milyon dolar ödemişti. Aspiro da yeni sahibinin parasını ve popülaritesini vakit kaybetmeden kullanmaya başlamışa benziyor. Kısa bir süre önce popüler çevrim içi müzik servisi Spotify’a karşı isyan bayrağını açan ünlü şarkıcı Taylor Swift, Tidal’ın yeni dönemdeki ilk bombası oldu. Swift’in 60 milyon aktif kullanıcısı ve 15 milyon ücretli abonesi bulunan Spotify yerine 17 bin abonesi bulunan Tidal’ı tercih etmesi kulağa oldukça garip geliyor.

Taylor Swift, Spotify’dan ayrılırken servisin ücretsiz müzik dinleme imkanı sunmasını eleştirmiş ve sanatçılara hakları olan telif ücretlerinin ödenmediğini iddia etmişti. Tidal’ın sadece ücretli aboneliğe izin vermesi ve aylık abonelik ücretinin de Spotify’ın iki katı olması Swift’i cezbeden unsurlar arasında gösteriliyor.

Swift’in katılmasının Tidal’ın gidişatına büyük bir etki yapacağını söylemek ise pek mümkün değil. Ünlü şarkıcının Spotify’ı terk etmesi büyük ses getirse de, rakip servislerde Swift’in tüm diskografisine erişmek mümkündü. Şarkıcının son albümü 1989’un Tidal’a eklenmediğini de ayrıca belirtmekte fayda var.

Jay-Z’nin halihazırda pek kârlı olmayan çevrim içi müzik pazarında Tidal için belirlediği uzun vadeli stratejinin ne olduğu bilinmiyor. Ancak çevrim içi müzik gelirlerinin her geçen gün arttığı göz önüne alınınca Jay-Z’nin giderek değerlenen bir bölgeden kendisine güzel bir arazi parsellemeyi istemesi kulağa oldukça makul geliyor.

İLGİLİ HABERLER