Eğlence

Taylor Swift’in son albümü Apple Music’te yer almayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

taylor-swift-071114

Son yılların en büyük pop yıldızları arasında yer alan Taylor Swift, halihazırdaki en yeni albümü olan 1989’u Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisi Apple Music’te yayınlamama kararı aldı. Taylor Swift’in katalogundaki diğer albümlere ise Apple Music üzerinden erişilebilecek.

Apple Music, Taylor Swift’in katalogunun neredeyse tamamına sahip olarak en önemli rakiplerinden biri olan Spotify’a karşı ciddi bir avantaj elde etti. Swift, geçtiğimiz yıl tüm katalogunu Spotify’dan kaldırmış ve Spotify’ın sanatçılara hakları olan miktarları ödemediğini iddia etmişti. Ünlü şarkıcı katalogunun eski parçalarını Rdio ve Tidal gibi platformlarda sunmaya devam etmiş, ancak son albümü 1989’u sadece CD formatında veya ücret karşılığında indirilebilir biçimde ulaştırmaya karar vermişti. Swift, söz konusu eylemlerinin altında yatan nedenleri açıklarken ”Müzik albümler şeklinde tüketilmelidir.” gibi ilginç bir demecin altına imza atmıştı.

1989’un haklarını alamamak Apple Music adına önemli bir kayıp olsa da, Swift’in kararını bir sürpriz olarak değerlendirmek pek mümkün değil. Swift ücretsiz müziğin sanatının değerini düşürdüğünü iddia ederken, şarkıcının plak şirketi Big Machine de 1989’un yakın gelecekte herhangi bir çevrim içi müzik servisinde yayınlanmasının planlanmadığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER