Teknoloji

SwiftKey Stats kullanıcılara kendilerini anlatacak

swiftkey stats

SwiftKey, en akıllı Android klavyeleri arasında yer alıyor. Şirket, uzun süredir tahmin teknolojisi üstüne çalışmalar gerçekleştiriyor. SwiftKey’in son projelerinden birinde, kullanıcıların yazacağı cümlelerin tahmini için nöral ağlardan faydalanılıyor. Şirket, bu özelliği SwiftKey Stats ismiyle kullanıcılarına ulaştırmaya hazırlanıyor.

Konsept oldukça basit olsa da, uygulaması fazlasıyla etkileyici. SwiftKey Stats, kelime kullanımını takip edecek ve zaman içinde iletişim alışkanlıklarından bir dosya oluşturacak. Kullanıcılar bu dosyalarda geçmiş yazım alışkanlıklarını görüntüleyebilecek.

SwiftKey Stats sayesinde Android cihaz sahipleri, en çok hangi konularda yazmaya meyilli olduklarını görebilecek. Uygulama, bu konuları karşılaştırma amacıyla listeliyor. Benzer bir işlem, emoji kullanımı için de gerçekleştiriliyor. Uygulama, “İmza Emoji” olarak tanımlanan bir sembolü belirliyor. Bu emoji, en çok kullanılan emoji niteliğini taşımıyor. İmza Emoji, kullanıcıların geri kalan çoğunluğa kıyasla en fazla kullandığı sembol olma niteliğini taşıyor. İmza Emoji belirlenirken üniversite öğrencilerinin aşina olduğu “Çan Eğrisi” yönteminden faydalanılıyor. Uygulama, kullanıcıların sözlüğe kazandırdığı kelimelerin kaydını da tutuyor.

SwifKey Stats henüz beta aşamasında. Uygulamadan tam anlamıyla faydalanabilmek için bir SwiftKey hesabına sahip olmak gerekiyor. Stats, Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER