Teknoloji

SwiftKey’den sinir ağlarını kullanan akıllı klavye

swiftkey-neural-091015

SwiftKey akıllı telefonlar ve tabletler için en iyi mobil klavyelerden bir tanesini sunuyor. Şirket şimdi de rekabette açık ara öne geçmek için yeni bir uygulama tasarladı. Bu uygulama daha doğru tahminler için insan beynini taklit ediyor.

SwiftKey Neural Alpha olarak adlandırılan bu yeni klavye dijital olarak inşa edilmiş sinir ağıyla siz yazı yazarken daha akıllı ve doğru kelime tahminleri sunuyor. Mesajınızdaki her bir kelimeyi analiz ederek birbirleriyle ilişkisini ve ne söylemeye çalıştığınızı, size birkaç muhtemel tavsiye sunmadan önce anlıyor. Sonuç olarak klavye tuşlarına daha az dokunacak ve mesajınızı daha hızlı yazacaksınız.

SwiftKey yeni klavyesinin kullanıldıkça daha akıllı hâle geleceğini söylüyor. Belki gelecekte yazacağınız cevabın tümünü parmağınızı klavyenin tuşlarına değdirmeden yazmanız bile mümkün olabilir. Ne var ki, SwiftKey’in bu yapay sinir ağı destekli klavyesinden şu anda sadece Android kullanıcıları yararlanabiliyor.

SwiftKey Neural Alpha uygulamasını Google Play Store’dan indirebilirsiniz. Android 4.4 ve üstü sürümle çalışan bütün cihazlarda işliyor.

İLGİLİ HABERLER