Teknoloji

SwiftKey iOS uygulaması sürpriz bir şekilde App Store’a geri döndü

swiftkey ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un SwiftKey sanal klavye uygulaması beklenmedik bir şekilde App Store’a geri döndü. Şirket, klavye desteğini resmi olarak sonlandırmış ve ekim ayında uygulamayı App Store’dan kaldırmıştı. Ancak şimdi bir kez daha iOS kullanıcıları için kullanılabilir hâle geldi.

Microsoft’tan Caitlin Roulston’ın, The Verge sitesine verdiği bilgide, “Müşteri geri bildirimlerine dayanarak, SwiftKey iOS, Apple App Store’da yeniden listelendi.” dedi. “Daha fazla bilgi için lütfen Support.SwiftKey.com‘u ziyaret edin.”

Geri dönüşe rağmen, SwiftKey’in en son sürümü hâlâ 11 Ağustos 2021 tarihini taşıyor. Bunun güncellenip güncellenmeyeceği veya ne zaman güncelleneceği belli değil. Kullanıcılar, uygulama kullanımdan kaldırılmadan önce sorunlar hakkında şikayetlerde bulunuyordu, ancak sabırsızlıkla beklenecek bazı değişiklikler olacak gibi görünüyor.

SwiftKey iOS uygulaması için yeni güncellemeler gelecek gibi görünüyor

swiftkey ios

Microsoft’un OneNote ve Office ürün grubundan sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Vishnu Nath, hayranları ekibin neler hazırlamakta olduğunu takip etmeye teşvik etti. Microsoft’un haritalar ve yerel hizmetler bölümünün CTO’su Pedram Rezaei ise, şirketin klavyeye yoğun bir şekilde yatırım yapacağını söyledi.

SwiftKey başlangıçta Android’de popüler oldu ve 2014’te, kullanıcıların üçüncü taraf klavye uygulamalarını yüklemelerine imkan tanıyan iOS 8‘in dağıtıma çıkmasıyla birlikte iOS versiyonu da dağıtıma çıkmıştı. Daha sonra 2016’da Microsoft, SwiftKey’i satın aldı. Uygulama şu anda Android’de de varlığını sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER