Teknoloji

Swiftkey Android ve Windows arasında kopyala-yapıştır yapabilecek

swiftkey ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft SwiftKey klavye uygulaması, kullanıcıların panolarını Android ve Windows arasında eş zamanlayan yeni bir özelliğe kavuştu. Artık SwiftKey’i Android’de kullananlar, kopyaladıkları tüm metinleri Windows bilgisayarlarında yapıştırabilecek.

MSPoweruser sitesinin haberine göre, söz konusu özellik Cloud Clipboard (Bulut Panosu) adını taşıyor ve en son SwiftKey güncellemesinin parçası olarak sunuluyor. SwiftKey’in ağustos ayında çıkan beta sürümünde bulunan bu özellik, artık tüm kullanıcılarla buluşuyor.

SwiftKey, Bulut Panosu’nun nasıl kullanılacağını destek sayfasında anlatıyor. Varsayılan olarak açık şekilde sunulmayan bu özellik için Windows 10 2018 güncellemesi veya sonrası sürümlerle çalışan bir PC gerekiyor. Özelliği kullanmadan önce her iki platformda da kurulum yapılması da koşullar arasında bulunuyor.

SwiftKey Android uygulamasında özelliği aktive etmek için öncelikle Google Play’den uygulamanın en güncel sürümünü indirmek gerekiyor. Ardından pano ayarları üzerinden “Pano geçmişini bulutla eş zamanla” seçeneği aktive ediliyor. Daha sonrasında kullanıcılardan Microsoft hesabına giriş yapmaları veya bir hesap oluşturmaları isteniyor.

swiftkey windowsWindows PC’lerde ise Ayarlar > Sistem > Clipboard adımlarını izleyerek Bulut Panosu’nu aktif hâle getirebilecek. Android tarafında olduğu gibi yine pano geçmişini bulutla eş zamanlamak ve Microsoft hesabına giriş yapmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER