Teknoloji

Surface Phone için son ipucu yeni Windows 10 kodunda saklı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

surface phoneMicrosoft’un Surface Phone isimli bir telefon üzerinde çalıştığına dair dedikodular yine alevlenecek gibi görünüyor. Kısa süre önce yayınlanan Windows 10 17672 Yazılım Geliştirme Kiti’nde “Factory OS Andromeda Device” olarak anılan bir cihaza atıfta bulunuluyor. Akıllara gelen ilk ihtimal ise bu cihazın uzun süredir beklenen Surface telefonu olması oluyor.

İlgili kod, WalkingCat rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Kodun Surface telefonu üzerindeki çalışmaların devam ettiğini gösterdiğini söyleyen WalkingCat, çalışmalarda ileri bir aşamaya gelinmiş olmasının da muhtemel göründüğünü belirtti. Çalışmalarda ilerleme kaydedilmesi ise cihazın nihai versiyonunun Microsoft içinde test ediliyor olması ihtimalini yukarıya çekiyor.

Windows 10’da bulunan birkaç satır kod üzerinden bu kadar fazla çıkarım yapmak, oldukça iddialı bir hareket. Ancak pek çok kişi Microsoft’un Windows 10 ile ilgili hedeflerini tam anlamıyla gerçekleştirmek için bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını düşünüyor. Bu düşünce de akıllı telefon pazarının heyecanını artırmak için yeterli oluyor.

Kodda geçen “Andromeda OS” ismi ise Windows 10’un yeni bir sürümüne atıfta bulunuyor. Söz konusu işletim sisteminin modüler bir yapıda olması bekleniyor. Böylelikle Microsoft’un platforma cihaza özgü özellikler eklemesi mümkün hâle geliyor.

Andromeda OS’in Surface Phone başta olmak üzere mobil cihazlarda kullanım için tasarlandığına dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. WalkingCat tarafından paylaşılan koda göre, Andromeda OS hem ARM hem de x86 tabanlı donanımları destekleyecek. ARM tabanlı işlemciler genellikle düşük güç tüketen mobil cihazlarda kullanılıyor. Kodda bahsedilen cihazın ARM tabanlı olması da şirketin bir akıllı telefon hazırlığı içinde olma ihtimalini artırıyor.

İLGİLİ HABERLER