Teknoloji

Surface Neo prototipinin fotoğrafları ortaya çıktı

surface neo

Surface Duo 2‘nin çıkışının ardından Microsoft’un çift ekranlı cihaz vizyonuyla ilgili tartışmalar yeniden başlamıştı. Çift ekranlı Android telefonun yenilenmesi, çift ekranlı ve Windows işletim sistemli Surface Neo modelini de tekrar akıllara getirmişti. Neo’nun akıbeti hâlâ belirsizliğini koruyor. İptal edilmiş olması ihtimali de gündeme gelen Neo’nun prototipine ait fotoğraflar ortaya çıktı.

Microsoft Surface Neo’yu da Surface Duo ile birlikte 2019’da duyurmuştu. Cihazın daha hazır hâle gelmeden, erken duyurulmasının geliştiricilerde ilgi uyandırmak amacıyla yapıldığı düşünülmüştü. Ancak bu durum, hiç piyasaya çıkmayabilecek bir cihaz için heyecan uyandırma riskini de doğurmuştu. Surface Duo’nun planlandan geç çıkması da benzer bir sıkıntı yaratmıştı. Surface Duo, çıkışındaki sıkıntılara rağmen, ikinci neslini de görmüştü.

Surface Neo’da ise işler Microsoft için daha sıkıntılı durumda. Cihazın çıkışı yeni bir tarih verilmeden ertelenmişti. Bunun kısmen COVID-19 salgınından kaynaklandığı belirtilmiş, Microsoft COVID-19 pandemisi nedeniyle yol haritasının yeniden değerlendirildiğini açıklamıştı. Şirket salgının patlak verdiği dönemde enerjisini ve mesaisini tek ekranlı cihazlara yoğunlaştırma kararı almıştı.

Akıbeti belirsizleşen Surface Neo’nun prototipine ait fotoğraflar, ünlü duyumcu Max Weinbach tarafından paylaşıldı. Çin’den geldiği söylenen cihazda bir ekranın bulunmadığı ifade edildi. Fotoğraflara bakıldığında Surface Neo’nun iç tasarımının Duo’ya benzediği görülüyor. Microsoft en başta Surface Neo’yu Duo’nun daha büyük versiyonu olarak değerlendirdiği için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

Prototip fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından Surface Neo hakkındaki haberler de yeniden dolaşıma girebilir. Bu sürecin sonunda cihazın akıbetinin netleşip netleşmeyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER