Teknoloji

Microsoft Surface Neo’nun çıkış tarihi için yeni iddia

microsoft surface neo

Microsoft, Surface Neo adını taşıyan çift ekranlı bilgisayarını geçtiğimiz sonbaharda tanıtmış ve Windows 10X işletim sistemiyle çalışacak cihazın 2020’nin sonunda satışa sunulacağını açıklamıştı. Ancak ZDNet ve CNBC tarafından yayınlanan haberlere göre; yazılım devi, bu planında değişikliğe gitti.

Microsoft ilk etapta Windows 10X’i çift ekranlı cihazlara uygun bir sistem olarak geliştiriyordu. Ancak şirketin Windows 10X ile dizüstü bilgisayar ve “ikisi bir arada” cihazlar için de destek sunmaya karar verdiği ve Windows 10X’in çıkışını ertelediği söyleniyor.

Yazılım devi, Surface Neo ile birlikte çift ekranlı Android telefonu Surface Duo’yu da tanıtmıştı. Bu plan değişikliği, Surface Duo’yu etkilememiş gibi görünüyor. Ancak Lenovo ThinkPad X1 Fold gibi cihazlar için Windows 10X’in eksikliği önemli bir sıkıntı yaratma potansiyeli taşıyor.

Microsoft, Windows 10X’ten bahsederken sadece çift ekranlı cihazlar ve katlanabilir bilgisayarlar ekseninde konuşmuştu. Ancak duyurudan kısa bir süre sonra ortaya çıkan sızıntılar, işletim sisteminin dizüstü bilgisayarlarda da kullanılabileceğini göstermişti.

Microsoft Surface Neo ile ilgili planların değişmesinde küresel koronavirüs salgınının doğrudan bir etkisi olduğunu söylemek pek kolay değil. Ancak ZDNet’in haberinde, Microsoft’un plan değişikliğinin sanallaştırma ve tek ekranlı cihazların yeni tasarımlardan daha öncelikli olduğu bir dönemin ihtiyaçlarını yansıttığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER