Teknoloji

Surface Book 3 resmiyet kazandı: Tanıdık tasarım, daha güçlü ve yeni bileşenler

surface book 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Surface Book 2 ile güçlü ve gerçekten yenilikçi bir dizüstü bilgisayarla MacBook Pro‘ya rakip olabileceğini göstermişti. Bu meydan okumanın ardından üç yıl sessiz kalan yazılım devi, mücadele sahasına Surface Book 3 ile geri döndü. Intel’in onuncu nesil işlemcileri ve yeni nesil Nvidia ekran kartları, Surface Book 3’ün en önemli yenilikleri olarak öne çıkıyor.

13.5 ve 15 inç olmak üzere iki farklı ekran büyüklüğü seçeneği olan Surface Book 3’ün görsel bakımdan selefinden farklı olmadığını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla tasarıma bağlı bir yenilik de sunulmuyor. Kullanıcılar yine tek bir dokunuşla ekranı yerinden çıkarabiliyor. Klavye bölümünün arkasına yerleştirilebilen bu ekran, tek başına da çok büyük bir tablet olarak kullanılabiliyor. Surface Book 3’te de Surface Pen desteği sürüyor.

Microsoft’un neden fazla değişikliğe gitmediğini anlamak çok zor değil. Surface Book 2’nin oldukça iyi tasarlanmış ve sağlam bir cihaz olması, şirketi yeni nesilde macera aramaktan uzaklaştırmış gibi görünüyor. Sadece kasayı biraz incelten Microsoft, hantal menteşeyi iyileştirmek adına bazı küçük dokunuşlar yapmış.

Asus ZenBook Pro Duo ve Zephyrus G14 gibi dizüstü bilgisayarlara kıyasla daha muhafazakar bir tasarıma sahip olan Surface Book 3’te menteşenin etrafındaki boşluk göz tırmalıyor. Hem 13.5 inç hem de 15 inç ekranlı versiyonun en yeni MacBook Pro modellerine kıyasla biraz daha ağır olduğunu belirtmekte de fayda var.

surface book 3

13.5 inç ekrana sahip versiyonda kullanıcılara Intel Core i5-1035G7 işlemci ve Iris Plus entegre ekran kartıyla Intel Core i7-1065G7 işlemci ve Nvidia GeForce GTX 1650 Max-Q  ekran kartı arasında seçim yapma imkanı sunuluyor.  15 inç ekranlı Surface Book 3 ise Intel Core i7 işlemci ve Nvidia GTX 1660 Ti Max-Q ekran kartıyla geliyor. Dileyenler ekran kartını Nvidia Quadro RTX 3000 ile değiştirebiliyor.

Surface Book 3’te her iki ekran seçeneğinde de RAM kapasitesi 32 GB’ye kadar çıkarılabiliyor. Microsoft, yeni SSD’nin eskisine kıyasla daha hızlı çalıştığının da altını çiziyor. Şirketten verilen bilgiye göre, Surface Book 3’ün pil ömrü yaklaşık 17,5 saat.

Surface Book 3 için ne kadar ödememek gerekecek?

13.5 inç ekranlı Surface Book 3, ABD’de 1600 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Bu fiyat karşılığında kullanıcılara 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı sunulacak. 15 inç ekranlı model ise 2300 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak. Bu modelde 16 GB RAM bulunuyor.

Surface Book 3, bugün itibarıyla ön siparişe çıkmış durumda. Cihaz, 21 Mayıs’ta raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER