Eğlence

Super Mario Bros. filminin gişe yolculuğu rekorla başladı

super mario bros. filmi

Super Mario Bros. filmi ABD’de 5 Nisan’da gösterime girmişti. Film ABD’de şimdiye kadar 146 milyon doların üstünde gişe hasılatı elde etmeyi başardı. Deadline’ın haberine göre, film ABD’de video oyunlardan uyarlanan filmler arasında açılış hafta sonunda en yüksek gişe hasılatını elde eden yapım oldu. Daha önce bu unvanın sahibi açılış hafta sonunu 141 milyon dolar gişe hasılatıyla tamamlayan Sonic The Hedgehog 2 idi.

En yeni Super Mario filminin küresel ölçekteki performansı da etkileyici görünüyor. Filmin şimdiye kadarki küresel gişe hasılatının da 377 milyon doları bulduğunu belirtmekte fayda var.

Nintendo’nun sevilen oyun serisi, Illumination ve Universal’in yapımcılığını üstlendiği filmle beyaz perdeye taşınmıştı. Filmde Chris Pratt’ın seslendirdiği Mario ve Charlie Day’in seslendirdiği Luigi’nin Jack Black’in seslendirdiği Bowser ile karşılaşmaları ve kendilerini Mantar Krallığı’nda bulmasıyla yaşanan maceralar anlatılıyor. Önemli karakterlerden biri olan Peach de Anya Taylor-Joy tarafından seslendiriliyor.

Super Mario Bros. filmi Türkiye’de ne zaman gösterime girecek?

Film 3D ve IMAX gibi üst kalite formatlarda da vizyona giriyor. Bu formatların satışlardaki payının yüzde 38 olduğu belirtiliyor. IMAX CEO’su Rich Gelfond’un verdiği bilgiye göre, filmin IMAX versiyonu küresel ölçekte 21.6 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Super Mario Bros. filmi Türkiye’de 14 Nisan’da sinemalarda gösterime girecek.

İLGİLİ HABERLER