EğlenceTeknoloji

Super Mario 64 kopyası 1.5 milyon dolar ile en pahalı oyun unvanını aldı

super mario 64

Cuma günü The Legend of Zelda‘nın mühürlü bir kopyasının açık artırmada 870 bin dolara satıldığı ve şimdiye kadar satılan en pahalı video oyunu rekorunu kırdığı haberi çıkmıştı. Ancak sadece iki gün sonra bu rekor kırıldı, hatta milyon dolara barajı da geçildi. Nintendo 64 klasiği Super Mario 64‘ün mühürlü bir kopyası pazar günü Heritage Müzayedesinde 1 milyon 560 bin dolar gibi şaşırtıcı bir fiyata satıldı ve The Legend of Zelda‘nın rekorunu kısa süre içinde kırdı.

Son 12 aydır, en pahalı video oyunu rekoru dramatik biçimde yükseldi. Bundan bir yıl önce Super Mario Bros. oyununun bir kopyası 114 bin dolara satılmıştı. Kasım ayında ise Super Mario Bros. 3 kopyası 156 bin dolara alıcı buldu. Bu yılın nisan ayında ise Super Mario Bros.‘un bir kopyası 660 bin dolara satıldı. 9 Temmuz’da, The Legend of Zelda‘nın 870 bin dolara satılmasının ardından pazar günü de Super Mario 64 kopyası 1 milyon 560 bin dolar gibi rekor bir fiyattan satıldı.

Aslında fiyatı hızla yükselen sadece video oyunları değil. Pokémon kartlarının değeri de hızlı biçimde artıyor. Üstelik eBay, açık artırma sitesinde ticari kartları taramayı kolaylaştıran uygulaması için bir özellik bile duyurdu. Ne var ki, bir tür dijital koleksiyon ürünü olan NFT’lerin fiyatları düşüyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER