Teknoloji

StumbleUpon’un fişi çekildi

stumbleupon mix

stumbleupon mixİnternetin eski dönemlerinin popüler içerik keşif motorlarından biri olan ve 16 yıllık faaliyet dönemi boyunca 40 milyon kullanıcıya ulaşan StumbleUpon, 1 Temmuz Pazar günü itibarıyla temelli kapandı. Ancak servisin halefi, bu tarihten çok önce faaliyetlerine başlamıştı.

Facebook, Tumblr ve Reddit gibi platformların ortaya çıkmasından çok uzun bir süre önce, StumbleUpon gibi servisler sayesinde internet kullanıcılarının popüler web sitelerini bulması ve bu web siteleri doğrultusunda tavsiyeler alması mümkün hâle gelmişti. Bugüne kadar servisin ikonu internet üzerinde 60 milyar kez tıklansa da, şirketin son yıllarda yaşadığı problemler göz ardı edilemez hâle gelmişti. Bir dönem eBay tarafından satın alınan şirket, daha sonra yeniden eski sahiplerine satılmıştı.

Uber’in de kurucularından biri olan kurucu Garrett Camp, servisin kapanmasına yönelik kararı bir süre önce Medium’da yaptığı bir paylaşımla duyurmuştu. Camp, Stumble ekibinin yola yeni bir içerik keşif platformu olan Mix.com’da devam edeceğini belirtmişti.

Mix.com’un sosyal ve anlamsal kişiselleştirmeyi yenilenmiş bir deneyimde buluşturduğunu dile getiren Camp, yeni platform sayesinde insanların içeriklerini daha anlamlı koleksiyonlar hâlinde düzenleyebileceklerini ifade etmişti. Camp, bu sayede insanların anlaşılması güç ancak güvendikleri kişiler tarafından önerilen ilgi çekici içerikler bulabileceklerini dile getirdi.

Hâlâ Stumble’dan vazgeçmeyen 40 milyon kullanıcının kişiselleştirilmiş içerikleri ise bu durumdan etkilenmeyecek. Camp, kullanıcıların favorilerini ve etiketlerini birkaç ay içinde Mix.com’a taşıyabileceğini ifade etmişti.

Mix önümüzdeki bir veya iki aylık dönem içinde tam anlamıyla faaliyete geçecek. Platform hem akıllı telefonlarda hem de internet tarayıcıları üzerinde çalışacak. Mix’in kullanıcılar üzerinde nasıl bir intiba oluşturacağı henüz bilinmese de, StumbleUpon kullanıcılarının yeni servise de bir şans vereceğini görmek çok zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER