Teknoloji

StumbleUpon kapanıyor, Mix’e taşınıyor

stumbleupon mix

stumbleupon mix

İnternet ile epey haşır neşir olanlar StumbleUpon’u biliyor olmalı. 16 yıldır faaliyette olan bu web sitesi, kurucularından Garrett Camp’in belirttiğine göre, geçen zaman zarfında 40 milyondan fazla kişinin 60 milyara yakın “stumble”ını kaydetti. Web’i keşfetmeye olanak sağlayan bu servis, ilgi çekici içerikler bulmak isteyenlerin uğrak noktalarından bir tanesi olmuştu. Şimdi Camp, StumbleUpon’un kapanacağını ve hesapların Mix’e kaydırılacağını açıkladı. Mix de, Camp’in 2015 yılında şirketi Expa ile birlikte kurduğu daha yeni bir web keşif servisi.

16 yıl önce internet şimdikinden çok daha farklı bir ortamdı. Buna rağmen Camp, StumbleUpon’dan Mix’e geçişin çok kolay olacağını söylüyor. Mix’i her internet tarayıcısı ve akıllı telefonda çalışacak biçimde geliştirdiklerini, böylelikle geçişin de mümkün olduğu kadar pürüzsüz olacağını da yazıyor. Kullanıcılar sadece birkaç tıklatmayla Mix’e kayıt olabilecekler ve StumbleUpon favorilerini, ilgi alanlarını ve etiketlerini aktarabilecekler. Ayrıca arkadaşlarıyla kolaylıkla paylaşabilecekleri Mix Koleksiyonları da oluşturabilecekler.

Mix’e geçiş de çok kolay, kullanıcılar StumbleUpon hesaplarıyla kullanıcı girişi yapabiliyor. Bunu yaptıktan sonra çeşitli ilgi alanları arasından seçim yapılabiliyor. Bundan sonra, konu alanları altında çeşitli makaleler ve koleksiyonları göreceksiniz. Daha sonra içeriklerde gezinebilir, büyük artı ikonlarıyla daha fazla ilgi alanı unsuru ekleyebilirsiniz. Mix, ilginç içerik arayanların, unuttukları StumbleUpon’un işlevlerini yeniden hatırlamalarına yardımcı olan popüler bir araç olabilir.

İLGİLİ HABERLER