Eğlence

Street Fighter 6 yeni modlarla 2023’te yayınlanacak

street fighter 6

Street Fighter 6 için resmi açıklama bundan bir süre önce gelmişti. Capcom şimdi de oyunun 2023’te PS 5, PS 4, Xbox Series X/S ve PC’de oyuncularla buluşacağını açıkladı. Oyunda Street Fighter 5’te “indirilebilir içerik” olarak sunulan karakterlerden biri olan Luke ile Ryu ve Chun-Li gibi klasik karakterleri bulmak mümkün olacak. Capcom daha önce Luke’u “Street Fighter’ın geleceğinde önemli yere sahip bir karakter” şeklinde tanımlamıştı.

Capcom oyunu geliştirmek için RE Engine adını taşıyan kendisine ait oyun motorunu kullanıyor. Şirket bu sayede en hassas detaylar üzerinde ince ayarlamalar yapmanın mümkün olduğuna dikkat çekiyor. RE Engine daha önce  Resident Evil Village, Devil May Cry 5 ve Monster Hunter: Rise gibi popüler oyunlarda da kullanılmıştı.

Oyunda sunulacak özelliklerden birisi Gerçek Zamanlı Yorum olacak. Bu yorumlarla oyunculara dövüş sırasında kendilerine yardım edecek net açıklamalar sunulacak. Bu yorumlar 13 dilde altyazılarla desteklenecek ve Jeremy “Vicious” Lopez ile Aru’nun da aralarında bulunduğu isimler tarafından seslendirilecek.

Street Fighter 6, “World Tour” ve “Battle Hub” adını taşıyan iki yeni modu oyuncularla buluşturacak. Buna ek olarak, “Modern Control Type” isimli yeni yaklaşımla oyuncuların özel hareketleri yapması kolaylaşacak.

Street Fighter 6 için henüz kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER