Teknoloji

Steven Seagal Bitcoiin’in marka elçiliğini bıraktı

steven seagalKripto para denince pek çok kişinin aklına ilk olarak Bitcoin geliyor. Bazı “cin fikirli” girişimciler bu durumdan yararlanmak adına “Bitcoiin” adını taşıyan bir dijital para çıkarmıştı. Dijital para biriminin marka elçiliğini ise aksiyon filmlerinin ünlü oyuncularından Steven Seagal üstlenmişti.

Ancak bu ilişki sona erdi. Bitcoiin tarafından yapılan açıklamada, dijital para arzının sona erdiğini ve Seagal ile adı açıklanmayan kurucuların projeden ayrıldığı belirtildi. Açıklamada Bitcoiin’in bundan böyle kendi ekosisteminin içinde işleyeceği ve tamamen anonim hâle gelen para biriminin üzerinde belirli kişilerin kontrolünün olmayacağı ifade edildi.

Bitcoiin çıkışından bu yana şüpheyle bakılan bir dijital para birimi olmuştu. Projedeki tanınmış tek isim olan Steven Seagal’in ayrılığı da bu şüpheleri biraz daha artıracak gibi görünüyor. Sanal paranın arzıyla ne kadar para kazanıldığı tam olarak bilinmezken, Bitcoiin sadece 75 milyon dolar hedefinin aşıldığını belirtmekle yetinmişti.

New Jersey Menkul Kıymetler Bürosu, 7 Mart tarihinde bir ihtarname yayınlamış ve Bitcoiin’in kurucularının hiçbir zaman eyalette varlık satma yetkisine sahip olmadığı belirtilmişti. Son zamanlarda ABD’de hem federal hem de eyalet düzeyinde kripto para birimleri sıkı biçimde mercek altına alınmış durumda. Ülkenin SPK’sı olarak tanımlanabilecek SEC, kripto paraların incelenmesi için özel bir ekip oluşturmuştu.

Bitcoiin’in kurucularının ismi hâlâ bilinmiyor. Ancak Coindesk ve BehindMLM sitelerinde yer alan haberlerde para biriminin arkasında “çok zengin” kişilerin olabileceğine dair ipuçlarından bahsediliyor. Steven Seagal şimdilik Bitcoiin’den çıkışı konusunda bir açıklama yapmazken, marka elçiliğini duyurduğu tweet hâlâ profilinde sabitlenmiş biçimde duruyor.

İLGİLİ HABERLER