Teknoloji

Steam için Chrome OS testi nihayet başladı

steam chrome os

Steam oyunlarına Chromebook’larda erişmek, Google’ın Linux uygulama konteynırını Chrome OS’e eklemesi sayesinde teknik olarak mümkün hâle gelmişti. Ancak bir süredir bu desteği daha entegre hâle getirmek için çalışan Google, sonunda Chrome OS için Steam uygulamasının alfa testine başladı.

Google’dan yapılan açıklamada, Steam’in Chrome OS’in Geliştirici Kanalı’nda ilk alfa sürümlerinden biriyle yerini aldığı belirtildi. Uygulamanın çalıştırılabildiği Chromebook modellerinin sayısı oldukça sınırlı. Steam’in çalıştırılabilmesi için en az 8 GB RAM kapasitesine ihtiyaç duyuluyor.

Günümüzde artık 4 GB RAM’e sahip dizüstü bilgisayarlarda iyi çalışan pek fazla oyun bulunmuyor. Dolayısıyla buna pek şaşırmamak gerekiyor. Google’dan yapılan açıklamada, ekran çözünürlüğünün 1080p’den fazla olduğu senaryolarda performans ve ölçeklendirme sorunlarının yaşanabileceği belirtildi.

Ssteam Chrome OS uygulamasının alfa testinde bile pek çok oyun oynanabilir olarak listeleniyor. Bu oyunlar arasında Portal 2, Team Fortress 2 (çok çekirdekli rendering grafik ayarları üzerinden kapatılmalı), Stardew Valley, Sid Meier’s Civilization V, Cuphead, Kerbal Space Program ve Untitled Goose Game bulunuyor. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition ve Fallout 4 gibi oyunlar ise Steam Play sayesinde teknik kapasitesi daha yüksek Chromebook’larda oynanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER