Eğlence

Yeni Star Wars üçlemesinin başlangıç filmi ve Avatar 2’nin gösterim tarihlerine erteleme

Star Wars serisinin sekizinci filmi 26 Mayıs 2017'de vizyona girecek

Disney, geçtiğimiz yıl yeni Star Wars filmleri için bir çıkış takvimi açıklamıştı. Ancak küresel koronavirüs salgını, pek çok sektör gibi, sinema sektörünü de oldukça sert şekilde vurdu. Sinema salonlarının kapanması ve yapımların durması nedeniyle şirketler hem kısa hem de uzun vadeli takvimlerinde değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Bu durum Star Wars’u da etkiledi.

Disney, koronavirüs salgını nedeniyle yeni üçlemedeki filmlerin gösterim tarihlerini bir yıl ileri attı. Yeni üçlemenin Taika Waititi tarafından yönetileceği söylenen ilk filminin vizyon tarihi 22 Aralık 2023’e ertelendi. Üçlemenin diğer filmleri ise 2025 ve 2027’de izleyicilerin karşısına çıkacak.

Disney’in takvim değişiklikleri sadece yeni Star Wars üçlemesiyle sınırlı kalmadı. Fox’u satın almasıyla birlikte Avatar’ın hakları da Disney’e geçmişti. Dolayısıyla şirketin düzenlemesi, 2014’ten beri beklenen Avatar 2’yi de kapsıyor. Normal şartlar altında 16 Aralık 2021’de vizyona girecek olan film, bir yıl sonra yine aynı tarihte izleyicilerin karşısına çıkacak.

Disney bu yıl içinde vizyona girmesi planlanan Mulan’ın gösterimini de süresiz olarak erteleme kararı aldı. Kısa bir süre önce Warner Bros. da Christopher Nolan’ın yeni filmi Tenet için bu yolu seçmişti.

İLGİLİ HABERLER