Eğlence

Taika Waititi yeni Star Wars filmi için kamera arkasına geçecek

taika waititi star wars

Taika Waititi, yeni Star Wars filminin yönetmenliğini üstlenecek. Aynı zamanda Oscar ödüllü bir senarist olan Waititi, filmin yazım sürecine de katkıda bulunacak. Waititi, Jojo Rabbit filmiyle 2020’de “en iyi uyarlama senaryo” dalında Oscar’ı kazanmıştı.

Thor: Rangarok’un da yönetmenliğini üstlenen Waititi’nin Star Wars evreniyle ilk buluşması, Disney Plus’ın popüler dizisi The Mandalorian’ın sezon finalini yönetmesiyle gerçekleşmişti. Waititi’nin yeni Star Wars filminde kamera arkasına geçebileceğine dair dedikodular ise geçtiğimiz ocak ayında gündeme gelmişti.

Waititi’ye yeni Star Wars filminin yazım sürecinde 1917’nin de senaristlerinden biri olan Krysty Wilson-Cairns eşlik edecek. Wilson-Cairns, bir Star Wars filminin yazım sürecinde görev üstlenen ikinci kadın senarist olacak. Daha önce de Leigh Brackett, The Empire Strikes Back’in senaryosunu Lawrence Kasdan ile birlikte kaleme almıştı.

Disney, Disney Plus için yayınlanacak yeni bir Star Wars dizisinin de duyurusunu yaptı. Bu dizinin yaratıcı gücü Leslye Headland olacak. Diziye dair şimdilik detay açıklanmasa da, dedikodular Disney’in “kadın odaklı” bir proje üstünde çalıştığı yönünde.

Disney, Taika Waititi ve Leslye Headland imzalı Star Wars projelerinin yayın tarihi konusunda da bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER