Eğlence

Christopher Nolan’ın yeni filmi Tenet’in çıkışına süresiz erteleme

tenet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Christopher Nolan’ın merakla beklenen yeni filmi Tenet adeta lanetlenmiş gibi görünüyor. Filmin yapımcısı Warner Bros.’un ve Christopher Nolan’ın bütün çabalarına rağmen, koronavirüs nedeniyle Tenet’in bu yaz içinde vizyona girmesi mümkün olmayacak.

Warner Bros. gişede büyük hasılat elde etmesini beklediği casusluk/bilimkurgu filminin vizyon tarihini birkaç kez değiştirmişti. Sonunda tamamen pes eden stüdyo, filmin vizyona girişini süresiz olarak erteleme kararı aldı.

Tenet’in karantina sonrası dönemin ilk büyük gişe rekortmenlerinden biri olacağı beklentisi birkaç aydır pompalanıyordu. Filmin fragmanı, Fortnite’ta özel bir etkinlikte bile gösterilmişti. İzleyicilerin salonlara dönmeye hazır olacağını varsayan sinema zincirleri, Tenet’i kendilerine yeniden hayat verecek yapım olarak değerlendiriyordu.

Nolan’ın sinemada film izleme deneyimine olan tutkusu nedeniyle Warner Bros.’un sinema salonlarını pas geçerek filmi sadece dijital ortamda gösterime sokması pek olası görünmüyor. Stüdyonun sinemalarda gösterim için uygun zamanı bekleyeceği belirtiliyor.

Her Warner Bros. hem de Nolan, filmin 2020 bitmeden gösterime girmesi konusunda hâlâ umutlu görünüyor. Variety’ye konuşan Warner Bros. Başkanı Toby Emmerich, şu ifadeleri kullandı: “Christopher Nolan’ın tamamen orijinal ve akılları baştan alacak yeni filminin 2020’deki gösterim tarihini en kısa süre içinde paylaşmayı umuyoruz. Tenet’in çıkışı için küresel olarak tek bir tarih belirlemeyebiliriz. Pazarlama ve dağıtım planlarımız da bu doğrultuda şekillenecek.”

Tenet için tek bir vizyon tarihi belirlememek, Warner Bros. için mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Küresel koronavirüs salgınının seyrinin ülkeden ülkeye değiştiğini unutmamak gerekiyor. Stüdyonun ABD’de eyaletlere veya şehirlere özel vizyon tarihleri belirleyebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER