Eğlence

Gerçek hayatta Squid Game: Netflix’ten bomba yarışma şovu geliyor

netflix squid game the challenge

Netflix’in çok konuşulan dizi filmi Squid Game’in gerçek hayat versiyonuna ilk bakış nihayet mümkün hâle geldi. Streaming hizmeti, Squid Game: The Challenge adlı yarışma serisinin ön izlemesini paylaştı. Orijinal yapım, bu kasım ayında prömiyer yapacak. Fragmanda yarışmacıların nasıl katılacağı konusunda çok fazla ayrıntı bulunmasa da, Netflix’in orijinal dizinin atmosferini olabildiğince yeniden yaratmaya çalıştığı aşikâr. Dev “kırmızı ışık, yeşil ışık” bebeği bile var. Tabii ki, kan dökme durumu hariç.

On bölümlük seri, 456 kişinin hem Squid Game‘den ilham alan hem de yepyeni etkinliklerde yarıştığını içeriyor. Kazanan, ciddi bir para ödülü olan 4.56 milyon dolar alacak, bu da sonuna kadar mücadeleyi sürdürmek için güçlü bir motivasyon sağlıyor. Netflix, bu seriyi bu yılın başlarında çekti.

The Challenge‘ın varlığının ardında bir gizem yok: Bu, Netflix’in Squid Game‘in başarısını değerlendirmek için yapılan bir hamle. Güney Kore draması hâlâ Netflix’te tüm zamanların en popüler TV şovu, haziran itibarıyla 1.6 milyardan fazla izlenme saati var. Netflix’in popüler şovlar için yan ürünler çıkarmayı sevdiği göz önüne alındığında, en iyi bilinen dizisi için talebi karşılamak üzere bir şeyler yapması sadece zaman meselesi olabilirdi.

2022’de Squid Game: The Challenge‘ın duyurusu yapıldığında, Netflix nadir görünen abone kayıplarıyla uğraşıyordu. Ancak şirket, 2023 ortası itibarıyla daha güçlü bir konumda bir konumda bulunuyor. İlk çeyrekte yaklaşık 1.8 milyon abone ekledi ve parola paylaşımını engelleme hamlesinin meyvelerini toplamaya başladı. Ancak Netflix hâlâ Amazon, Disney ve Paramount gibi rakiplerden ciddi bir rekabetle karşı karşıya ve bu tür bir dizi, beklenen büyük hitler olan 3 Body Problem, Bridgerton ve The Witcher’ın yeni sezonlarıyla birlikte izleyici kitlesini artırmada kilit olabilir.

İLGİLİ HABERLER