Eğlence

Netflix’in abone sayısı kaybı geride kalan üç aylık dönemde devam etti

netflix abone sayısı

Netflix, bu yılın ikinci çeyreğinde, ilk çeyreğe kıyasla daha fazla abone kaybetmiş olabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu ve bu tahmin, korkulduğu kadar kötü olmasa da gerçekleşti. Akış hizmeti, 2022’nin 2’nci çeyreğinde yaklaşık 1 milyon abonesini (tam olarak 970 bin abone) kaybettiğini söyledi. Bu, 1’inci çeyrekteki 200 bin üye düşüşünden çok daha fazla olsa da, Netflix’in beklediği 2 milyon rakamının altında kaldı.

Şirket, nispeten biraz daha iyi olan sonucu, özellikle Asya-Pasifik gibi bölgelerde beklenenden daha iyi seviyede gerçekleşen abone büyümesine bağladı. Şirket, daralan müşteri tabanına ve ABD doları için olumsuz olan döviz değerlerine rağmen hala 1,44 milyar dolar net kâr elde etti. Netflix, gelirin yaklaşık yüzde 60’ının ülke dışından geldiğine dikkat çekerek döviz kurlarının özellikle zor bir sorun olduğunu söyledi.

Medya devi, üçüncü çeyrek için yavaş da olsa bir geri dönüş bekliyor. İçinde bulunduğumuz üç aylık dönemde net 1 milyon abone kazanacağını tahmin ediyor. Bu, bir yıl önce eklenen 4.4 milyon Netflix abonesinden çok uzak olsa da, son altı ay dikkate alındığında dikkate değer bir iyileşme olarak nitelendirilebilir. Stranger Things 4‘ün güçlü başlangıç yapması bu noktada yardımcı olabilir. Türkiye’de de gösterimde olan bu orijinal dizi, 1,3 milyar saatin üzerinde izlenme sayısıyla Netflix’in bugüne kadarki en çok izlenen İngilizce TV dizisi oldu.

Netflix’in kurtarma planı ise reklam tabanlı abonelik modeli olacak. Şirket hâlâ, 2023’ün başlarında gelmesi beklenen daha düşük fiyatlı, reklam destekli bir pakete umutlarını bağlıyor ve bunu zaten güçlü reklam harcamalarının olduğu bir avuç ülke pazarında kullanıma sunmayı planlıyor. Ayrıca hizmet, hesap paylaşımıyla mücadele etmeyi planlıyor ve ek evler için ücretlendirmeyi içeren fikirleri deniyor. Şifre paylaşımını bitirecek sistem de 2023’te kullanıma sunulabilir.

İLGİLİ HABERLER