Eğlence

Spotify yeni özelliğiyle YouTube Music’e yanıt verecek

spotify podcast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify şu sıralarda yeni özellikler konusunda harekete geçmişe benziyor. Kısa süre önce müzik kitaplıklarındaki 10 bin şarkılık sınırı kaldıran popüler müzik ve podcast platformu; şimdi de YouTube Music’e yanıt olarak nitelenebilecek yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor.

Uygulama kodlarını inceleyerek yeniliklerin işaretini veren Jane Manchun Wong, Spotify’ın “Offline User Mix” (Çevrimdışı Kullanıcı Miksi) adını taşıyan bir özellik üstünde çalıştığını ortaya çıkardı.

Wong’un Twitter hesabında paylaştığı görsel ve bu görselin altına gelen yorumlar, Spotify’ın yeni özelliğinin YouTube Music’in “Offline Mixtape” çalma listesine benzer olduğunu düşündürüyor.

Görselde liste adının altında “Sizin için hazırlanmış çevrimdışı miksiniz” tanımı yer alıyor. Bu özelliğin kullanıcıların beğenebileceği şarkıları otomatik olarak indirilmesi ve böylelikle çevrimdışı erişilebilecek bir liste oluşturulması şeklinde işlemesi muhtemel görünüyor.

Bu özelliğin telefonunda indirilmiş liste tutmayan ve bu nedenle internet bağlantısının olmadığı yerlerde sıkıntı yaşayan Spotify kullanıcılarının işine yarayacağı söylenebilir. Offline User Mix’in ne zaman hazır hâle geleceği bilinmese de; Wong’un parlak sicil kaydı, özelliğin çıkışının çok uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER