Eğlence

Spotify müzik kitaplıklarındaki şarkı sınırını kaldırdı

spotify yapay zeka

Spotify, uzun süredir beklenen bir adımı sonunda attı ve müzik kitaplıklarındaki 10 bin şarkılık sınırı nihayet kaldırdı. Bundan böyle servisin kullanıcıları, kişisel müzik kitaplıklarına diledikleri kadar çok şarkı indirebilecek.

Spotify’ın katalogunda kullanıcıların diledikleri zaman dinleyebilecekleri 50 milyondan fazla şarkı bulunuyor. Ancak kullanıcıların hızlı ve kolay erişim için kişisel kitaplıklarındaki “Beğenilen Şarkılar” bölümüne ekleyebildikleri şarkı sayısı 10 binle sınırlandırılmıştı.

Kullanıcılar Spotify’dan uzun süredir bu sınırı kaldırmasını istiyordu. Ancak şirket uzun süre boyunca bu isteğe direnç göstermişti. Spotify’dan 2017’de yapılan açıklamada, kullanıcıların sadece yüzde 1’lik kısmının 10 bin şarkılık sınıra ulaştığı ve bu nedenle sınırın kaldırılması gibi bir durumun gündemde olmadığı belirtilmişti.

Bu yeni sistem sadece beğenilen ve kütüphaneye eklenen şarkıları kapsıyor. Çalma listelerine yine en fazla 10 bin şarkı eklenebiliyor. Buna ek olarak, kullanıcılar beş farklı cihaza çevrimdışı dinleme için yine en fazla 10 bin şarkı indirebiliyor.

Spotify tarafından yapılan açıklamada, “sınırsız kitaplık” döneminin tüm kullanıcılara açılmasının biraz zaman alabileceği de belirtildi. Dolayısıyla hâlâ eski sınıra çarpan kullanıcıların biraz daha sabretmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER