Teknoloji

Spotify Windows 11 ile sunulacak bir özelliğe entegre edilecek

spotify windows 11

Microsoft, Windows 11 ile sunacağı yeni bir özelliğe Spotify entegrasyonu eklemeyi planlıyor. Şirketin Windows ve cihazlardan sorumlu yöneticisi Panos Panay, “Focus Sessions” (Odak Oturumları) adını taşıyan bir Windows 11 özelliğini Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu.

Söz konusu özellik, kullanıcıların görevlerine ve işlerine daha iyi odaklanmasına yardımcı olmayı vadediyor. Spotify entegrasyonu da barındıracak olan Odak Oturumları ile kullanıcılar işlerini yapmak için bir odaklanma zamanlayıcısı başlatacak ve bir taraftan Spotify üzerinden müzik dinlerken, diğer taraftan da işlerini halledecek.

Odak Oturumları, şu an için Windows 11’in herkese açık sürümlerinde test edilmiyor. Ancak Panay’ın paylaşımı, özelliğin Windows 11’in Saat uygulamasına yerleştirildiğini düşündürüyor. Microsoft burada Pomodoro Tekniği’ni uyguluyor gibi görünüyor. Söz konusu teknikte kullanıcılara işlerini kısa parçalara bölerek zamanı daha iyi kullanabilme becerisi vadediliyor.

Pomodoro Tekniği’ni uygulamaya yardımcı olacak çok sayıda internet sitesi ve uygulama mevcut. Microsoft, Spotify entegrasyonuyla Windows 11 içinde sunacağı çözümün aradan sıyrılmasını sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER