Eğlence

Spotify Taste Rewind ile müzik kütüphanenizi zaman yolculuğuna çıkarıyor

spotify-taste-rewind-150615

Spotify, Apple Music’in resmiyet kazanmasının ardından rekabete yönelik çalışmalarını farklı boyutlarda sürdürüyor. Şirketin bu yönde duyurduğu en yeni özellik ise doğrudan son kullanıcıları ilgilendiriyor. “Taste Rewind” adını taşıyan ve zaman makinesini andıran bir araç hazırlayan Spotify, kullanıcılarının mevcut müzik zevklerinden ve belli çalma listelerinden hareketle 2000’li, 90’lı, 80’li, 70’lı ve 60’lı yıllara ait şarkıcı ve çalma listeleri öneriyor.

Spotify Taste Rewind sitesine giriş yapılmasının ardından kullanıcılardan karşılarına çıkan listeden üç adet şarkıcı veya grup seçmeleri isteniyor. Seçimin tamamlanmasının ardından Spotify önerilerini 10 yıllık zaman dilimleri halinde sunuyor. Önerilerin sunumu esnasında müzik dergilerinin kapaklarını hatırlatan bir tasarımdan faydalanılıyor.

Çalma listesine eklenen grup ve şarkıların isimleri dergi kapağına yerleştiriliyor ve şarkıcı ismine tıklandığı zaman şarkının ön dinlemesi yapılabiliyor. Daha önce tanışılmamış şarkıcı ve grupların keşfi konusunda da etkili olabileceğe benzeyen Spotify Taste Rewind tarafından oluşturulan listeler, Spotify hesabına da eklenebiliyor. Söz konusu sayfaya Türkiye’den erişilebildiğini, ancak bu erişimin Türkçe şarkılarda geçmişe yönelik önerileri beraberinde getirmediğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER