Eğlence

Spotify çevrim içi müzik kayıt stüdyosu Soundtrap’i satın aldı

spotify podcast otomobil gorunumu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify soundtrapSpotify abonelerine daha iyi hizmet sunmak adına başka şirketleri satın almaktan çekinmiyor. Bu yıl içinde içerik önerilerini geliştirmek için MightyTV’yi bünyesine katan şirket, nisan ayında da blockchain girişimi Mediachain Labs’i satın almıştı. Spotify Soundtrap ile söz konusu alışverişlerine bir yenisini daha ekledi.

İsveç merkezli bir girişim olan Soundtrap, çevrimiçi ortamda müzik yapımına yardımcı oluyor. Ortak bir kayıt ve yapım stüdyosu niteliğindeki Soundtrap, yeni çatısı altında da faaliyetlerini daha önce olduğu gibi sürdürecek.

Soundtrap’in Spotify’ın daha önce gerçekleştirdiği satın almalardan biraz daha farklı bir yapıda olduğu söylenebilir. Çevrimiçi müzik servisi, daha önceki satın almalarında yeni teknolojilerle mevcut servislerini geliştirmeye ve iyileştirmeye odaklanmıştı. Soundtrap ise müziğin oluşturulması kısmı üzerine yoğunlaşıyor.

Spotify Soundtrap ile yeni seslerin çıkışına yardım edebilir

Spotify Soundtrap’i satın alarak yeni seslerin keşfi ve tanıtımı konusunda daha etkin bir rol üstlenebilir. Bu dönüşüm gerçekleştiği takdirde Spotify’ın önünde alternatif bir yol daha açılabilir. Çevrim içi müzik servisinin Soundtrap ile neler yapabileceği şimdiden merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER