Eğlence

Spotify sesli kitap şirketi Findaway’i satın alıyor

spotify premium android

Spotify, sesli kitap hizmeti ve dağıtım şirketi Findaway’i satın alacağını açıkladı. Satış için ödenecek meblağ konusunda şimdilik bilgi verilmedi. Birden çok alanda faaliyet yürüten Findaway, sesli kitaplarını başka servislere de dağıtıyor. Buna ek olarak, Findaway Voices adı altında sesli kitap oluşturma hizmeti de sunuluyor. Yazarları seslendirme sanatçılarıyla buluşturan şirket, Spotify için yeni bir gelir kaynağına dönüşebilir.

Findaway, Spotify’ı ticari bir kitap satıcısı ve sesli kitap yayıncısı da yapacak. Podcast alanına da ciddi yatırım yapan Spotify, bu unvanları alma konusunda kararsız görünüyor.

Spotify’ın sesli kitaplardan sorumlu yöneticisi Nir Zicherman, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu satın almayla birlikte platformumuza sesli kitap katalogunu ekleme sürecini hızlandırabileceğiz. Böylelikle kullanıcılarımız platformumuzda aradıkları her türlü ses içeriğini bulabilecek.”

Zicherman açıklamasında ekip olarak inovasyona odaklandıklarını ve sesli kitapları daha zengin bir deneyime dönüştürmeyi istediklerini belirtti. Demokratikleştirme konusuna da vurgu yapan Spotify yöneticisi, daha fazla kişiye sesli kitap oluşturma ve yayınlama imkanı sağlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Sesli kitapların keşfine odaklanmak da Spotify’ın planları arasında yer alıyor.

Zicherman, Spotify’ın sesli kitap stratejisine dair detaylar vermezken; şirketin içerik oluşturucularıyla olan ilişkisini övdü. Spotify yöneticisi, 2022’nin başları itibarıyla platformda sesli kitap içeriklerinin bulunabileceğini belirtti. Spotify’ın Açık Erişim programı kapsamında sesli kitaplar için iş birliği yaptığı Storytel gibi platformlar da içerik kataloguna destek olacak.

İLGİLİ HABERLER