Eğlence

Spotify sesli kitap testlerine klasiklerle başladı

spotify yapay zeka

Spotify sesli kitap seçenekleriyle müzik ötesine yaptığı açılıma yeni bir halka daha ekliyor. İlk etapta pilot bir program başlatan platform, bu doğrultuda dokuz klasik kitabı kullanıcılarla buluşuyor.

Spotify’da daha önce de sesli kitaplar duymak mümkün olmuştu. Ancak sadece Harry Potter serisinin ünlü isimler tarafından okunan ilk kitabı platformda yer almıştı. Yeni sunulan dokuz klasik kitap arasında Mary Shelly’nin Frankenstein’ı, Charles Dickens’ın Büyük Umutlar’ı ve Jane Austen’ın İkna’sı bulunuyor. Seçilen dokuz kitabın hepsinin “kamu malı” olarak tanımlanan telifsiz kitaplar olduğunu belirtmekte fayda var.

Spotify sesli kitapları okumaları için de ünlü isimleri seçti. Kate Chopin imzalı Uyanış’ı Hillary Swank, Fredrick Douglass’ın “Özgürlük Yolu: Amerikalı Köle Frederick Douglass’ın Yaşam Öyküsü” isimli kitabını ise Forest Whitaker okuyor. Spotify, her bir kitabı Harvard Üniversitesi’nden Glenda Carpio’nun yorumlarıyla sunuyor.

Spotify sesli kitap konusunda kesin karar vermiş değil

Bu kitapların hepsi kamu malı olsa da, yeni kayıtlar ve Carpio’nun sunduğu ekstra içerikler Spotify’a özel olacak. Hem ücretsiz hem de Premium aboneler bu sesli kitapları dinleyebilecek.

Spotify sesli kitap konusuna olan ilgisini bu test programının ötesine taşıyıp taşımayacağı konusunda şu an için bilgi vermiş değil. Şirket de zaman zaman bu tarz testler yaptığını hatırlatıyor. Podcast’lere bu kadar yatırım yapan Spotify’ın sesli kitaplarla ilgilenmesinin de mantıklı göründüğü söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER