Eğlence

Spotify’ın sanatçılara yaptığı ödeme miktarı 1 milyar doları aştı

2009 yılında yayın hayatına başlayan ve 2013 itibarıyla Türkiye’de de faaliyete geçen müzik akış servisi Spotify, kurulduğu günden bu yana sanatçılara yaptığı ödeme miktarının 1 milyar doları aştığını açıkladı. Şirket bu rakamın 500 milyon dolarlık kısmının ise 2013 içinde ödendiğine dikkat çekti.

spotify-logo-240913

Spotify geçtiğimiz yıl içinde müzik endüstrisinden ciddi eleştiriler almış ve platforma en yoğun eleştirileri yönelten isimlerden biri olan Thom Yorke, Radiohead dışında kalan projelerini Spotify’dan çekmişti. Sanatçılara gerekenden az ödeme yapıldığı iddia edilen Spotify, bu iddiaları yalanlarken aboneliklerden elde ettiği gelirin yüzde 70’lik kısmının sanatçılara ödenen teliflere gittiğinin altını çizdi. Telifler konusunda adil bir yaklaşım içinde olduğunu belirten şirket, büyümesine paralel olarak sanatçılara yapacağı mali katkının da büyüyeceğini ifade etti.

Spotify Sanatçı Yönetim ekibi pek yakında Spotify üzerinden sanatçılar için hazırlanan özel eşyaların satışına da başlanacağını açıkladı. Platforma geçtiğimiz günlerde konser bileti satış desteği eklenmişti. Spotify hediyelik eşya satış özelliğini sanatçılara ücretsiz olarak sunacak. Spotify’ın bu yeni hamlesinin Yorke ve Yorke gibi düşünenlerin itirazlarını dindirme konusunda ne denli başarılı olacağı ise belirsizliğini koruyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER