EğlenceManşetler

Çevrim içi müzik platformu Spotify artık Türkiye’de

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Avrupa’dan yola çıkan, daha sonra ABD’ye açılarak ulaştığı kullanıcı ekosistemini daha da büyüten, ayrıca Facebook ile gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde daha da popüler hâle gelen Spotify’ın Türkiye erişimine de açılacağı haberleri bir süredir medyaya yansıyordu. Nihayet beklentiler gerçeğe dönüştü ve Spotify gece saatlerinden itibaren Türkiye’ye açıldı.

spotify-turkce-240913 (565 x 381)Spotify çevrim içi ve çevrim dışı müzik dinlemeye imkan tanıyan bir servis. Kullanıcılar Spotify’ın web sitesinde yer alan oynatıcı, masaüstü bilgisayarlarına indirecekleri program Spotify’ın kütüphanesindeki yerli ve yabancı şarkılara erişme imkanına sahip olacak.

Web sitesi veya masaüstü uygulama üzerinden Spotify’ı kullanmak tamamen ücretsiz. Ancak bunun karşılığında reklamlar gösteriliyor, ayrıca şarkıların sonlarında veya iki şarkı arasında reklamlar dinletiliyor. Premium abonelik seçeneklerinde ise reklamlar bulunmuyor. Ayda 4,99 TL’lik Unlimited paket karşılığında reklamlardan tamamen kurtulmak mümkünken, 9,99 TL’lik Premium pakette ise reklamsız müzik keyfinin yanı sıra mobil cihazlardan da erişim, çevrim dışı müzik dinleme ve müzik indirme gibi imkanlar sunuluyor. Bu arada Premium paketi 30 gün boyunca ücretsiz deneme imkanı da sunuluyor.

Şu anda 28 ülkede yayın yapan ve 20 milyon şarkı ile “dünyanın en büyük müzik platformu” olarak tanımlanan Spotify’ı daha önce VPN gibi yöntemlerle dinlemek zorunda kalanlar bundan böyle Spotify kütüphanesine doğrudan erişme şansı yakalayacak.

Spotify’ın iOS ve Android uygulamaları da Türkiye’den indirilebiliyor. Premium paket sahibi olanlar aşağıda bağlantıları yer alan uygulamaları indirerek Spotify’a mobil cihazları üzerinden de erişebilirler.

Webrazzi aracılığıyla…

İlgili >> Spotify, iTunes App Store (Spotify), Google Play (Spotify), Windows Phone Marketplace (Spotify)

İLGİLİ HABERLER