EğlenceManşetler

Spotify’ın ücretli abone sayısı 100 milyonu geçti

spotify premium çalma listesi güncelleme

Spotify Premium paketi için para ödeyenlerin sayısı sonunda 100 milyonu geçti. Şirketin birinci çeyreğine ait finans raporu, ücretli abone sayısının bir önceki yılın ilk çeyreğine göre yüzde 32 oranında arttığını gösteriyor. Ücretsiz aboneler de dahil edildiğinde servisin aylık aktif kullanıcı sayısı 217 milyonu buluyor. Şubat ayı itibarıyla Hindistan’da faaliyete geçen servisin bu ülkede de 2 milyon kullanıcı kazandığı görülüyor.

Spotify, küresel ölçekte en büyük rakibi Apple Music’e karşı üstünlüğünü sürdürüyor. Apple Music, nisan ayının başı itibarıyla 50 milyon ücretli aboneye ulaşmıştı. ABD özelinde ise Apple Music, Spotify’a üstünlük sağlıyor. Apple Music, ABD’de 28 milyon kullanıcıya sahip. Spotify’ın bu ülkedeki Premium abone sayısı ise 26 milyon seviyesinde.

Spotify’ın son finans raporu, şirketin podcast yayıncılığı konusundaki hedeflerini de gözler önüne seriyor. Podcast’ler için daha iyi bir reklam modeli geliştirmeyi planladığını açıklayan şirket, bu modelin daha iyi “hedefleme, ölçme ve raporlama özellikleri” barındıracağını belirtiyor. Bu da podcast yayıncılarına daha iyi hedeflenmiş reklamlar gösterme imkânının sunulacağı anlamına geliyor. Spotify kısa süre önce podcast şirketleri Gimlet, Anchor ve Parcast’i satın almıştı. Spotify’ın podcast portföyünde hâlihazırda yaklaşık 250 bin içerik bulunuyor.

spotify premiumSpotify, yılın ikinci çeyreğinin sonu itibarıyla toplam abone sayısının 222 ila 228 milyon arasında bir yerde olmasını öngörüyor. Premium abone sayısının ise 107 ila 110 milyon arasında olması bekleniyor. Şirket, akıllı hoparlörlerin de büyüme için kritik bir alan olduğuna dikkat çekiyor. Spotify’ın kendi akıllı hoparlörü üstünde çalıştığı söylense de, bu hoparlör henüz hazır hâle gelmiş değil.

Spotify Premium abone sayısını artırsa da, hâlâ para kaybediyor. Şirket, 2019’un ilk üç ayını 142 milyon avro zararla kapattı. Spotify’ın bir yıl önce aynı dönemdeki zararı 169 milyon avro seviyesindeydi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER