Eğlence

Spotify podcast açılımında vites yükseltiyor

spotify müzik

Spotify podcast yayıncılığı konusunda son zamanlarda oldukça aktif bir yaklaşım uyguluyor. Son dedikodular, şirketin bu yaklaşımı bir satın alma yoluyla biraz daha kuvvetlendirebileceğini gösteriyor. Recode‘da yer alan habere göre, çevrimiçi müzik platformu podcast şirketi Gimlet Media‘yı satın almaya hazırlanıyor. Taraflar arasındaki görüşmelerde ciddi mesafe kaydedildiği belirtiliyor.

Recode’un haberinde Spotify’ın Gimlet Media için 200 milyon doların üstünde bir para ödemeye hazır olduğu bilgisi dikkat çekiyor. 2014’te Alex Blumberg ve Matthew Lieber tarafından kurulan Gimlet Media, giderek büyüyen podcast pazarının hakim oyuncuları arasında bulunuyor.

Gimlet Media’nın içerik kütüphanesi oldukça zengin. İş dünyasına hitap eden StartUp, gerçek suçların anlatıldığı Crimetown ve öyküsel dramalar Homecoming, Sandra, The Horror of Dolores Reach platformun içerikleri arasında öne çıkıyor. Şirket, Homecoming’i bir televizyon dizisine dönüştürmek için Amazon ile anlaşarak hedeflerinin podcast ekosisteminin ötesinde olduğunu da göstermişti.

Podcast ekosistemindeki patlamayla birlikte Spotify’ın da bu alana olan ilgisi ciddi şekilde arttı. Şirketin podcast yayıncılığı konusundaki stratejisini artırmayı planladığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Spotify’ın kendi içerik portföyünü oluşturmayı ve böylelikle diğer podcast içeriklerinin dinlenme sayılarını da artırmayı planladığı belirtilirken, reklamlarla da gelir artışı sağlamayı hedeflediği söyleniyor.

Spotify bu doğrultuda orijinal içerik sunum çalışmalarına da şimdiden başlamış durumda. Amy Schumer’in “3 Girls, 1 Keith” isimli şovunu yayınlayacak olan şirket, Gimlet Media imzalı Crimetown’ın ikinci sezon yayın haklarını da almıştı. Spotify Gimlet’i doğrudan bünyesine katarak podcast pazarındaki hedeflerini iyiden iyiye büyütecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER