Eğlence

Spotify podcast oluşturmayı kolaylaştıracak

spotify podcast otomobil gorunumu

Spotify, podcast açılımı çerçevesinde oldukça iddialı adımlar atmıştı. Popüler çevrimiçi müzik servisi, şimdi de insanların hızlı şekilde podcast oluşturmasını sağlayacak uygulama içi bir butonu test ediyor.

Son zamanlarda pek çok uygulamanın kodlarını inceleyerek yeni özellikleri ortaya çıkaran araştırmacı Jane Manchun Wong, Spotify’ın podcast kütüphanesinde “Podcast oluştur” adını taşıyan bir butonun test edildiğini keşfetti. Bu butona tıklayan kullanıcılar, eğer cihazlarında yüklüyse Anchor uygulamasına yönlendiriliyor. Anchor’ı yüklemeyenlerin karşısına ise bilgilendirici bir internet sitesi çıkıyor.

Spotify, en popüler podcast oluşturma araçlarından biri olan Anchor’ı bu yıl içinde satın almıştı. Anchor sayesinde sadece akıllı telefon üzerinden bir podcast kaydı oluşturup bunu internete yüklemek mümkün oluyor. Spotify’ın Anchor’ın sahibi olduğu şimdiye kadar pek bilinmese de, önümüzdeki dönemde bu durum değişebilir.

Spotify tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Genel Spotify deneyimini iyileştirmek adına daima yeni ürünleri ve deneyimleri test ediyoruz. Test edilen bu deneyimlerden bazıları ürünümüze ekleniyor. Bazıları ise sadece test olarak kalıyor. Şimdilik paylaşacak daha fazla şeyimiz yok.”

Spotify başka bir podcast oluşturma platformunu daha satın almıştı

Spotify, geçtiğimiz aylarda Soundtrap isimli başka bir podcast oluşturma platformunu daha satın almıştı. Anchor daha gündelik kullanıma uygun bir araç niteliği taşırken, Soundtrap yapısı itibarıyla daha ciddi bir düzenleme yazılımı gibi görünüyor. Anchor ve Spotify arasındaki bağın kuvvetlenmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER