Teknoloji

Spotify podcast düzenleyeceklerin işini kolaylaştırıyor

spotify soundtrap for storytellers

Spotify‘ın sahibi olduğu müzik yazılımı şirketi Soundtrap, podcast yapımcılarının işini kolaylaştıracak yeni bir uygulama sunuyor. Soundtrap for Storytellers adını taşıyan uygulama, web üzerinde podcast prodüksiyonu imkanı sağlıyor. Podcast yapımcıları; bu araç sayesinde ses dosyası kaydı, düzenlemesi ve mastering’ini yapabilecek. Kullanıcıların söylediklerini otomatik olarak yazıya dönüştüren uygulama, yazıdan çıkarılan kelimeleri ses dosyasından da çıkarıyor. Spotify Soundtrap for Storytellers ile podcast açılımına farklı bir boyut kazandırıyor.

Soundtrap CEO’su Per Emanuelsson, yeni özelliğin Google Dokümanlar kadar kolay kullanılabilecek şekilde geliştirildiğini dile getirdi. Kullanıcılara tam anlamıyla bir prodüksiyon ortamı sağladıklarını söyleyen Emanuelsson, tek proje üzerinde aynı anda birden fazla kişinin çalışabileceğini hatırlattı. Uygulama, Spotify’ın podcast katalogunu genişletmenin yanı sıra amatör yapımcıları da heveslendirmeyi amaçlıyor.

Soundtrap for Storytellers, çok sayıda havalı özelliğe sahip. Podcast yapımcıları, web uygulaması üzerinden videolu röportajlar gerçekleştirebilecek. Kaydedilen bu uygulamalara Soundtrap tarafından sağlanan ses efektleri eklenebilecek. Soundtrap’in mastering araçları ise podcast’teki tüm seslerin en iyi şekilde gelmesini sağlayacak. Soundtrap ile düzenlenen podcast’ler tek bir dokunuşla Spotify’da paylaşılabilecek.

Spotify Soundtrap for Storytellers için 14.99 dolarlık bir fiyat biçti. 17.99 dolar ödeyenler, Storytellers ile birlikte Soundtrap’in müzik düzenleme yazılımına da sahip olabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER