Eğlence

Spotify podcast yayıncılığında iddiasını artırıyor

spotify podcast otomobil gorunumu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify podcast yayıncılığı konusundaki hedeflerinin ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Çevrimiçi müzik platformu, podcast pazarındaki payını büyütmek ve portföyünü genişletmek için Gimlet Media ve Anchor‘ı satın aldı. Spotify’ın bir podcast şebekesi olan Gimlet Media’yı satın almaya hazırlandığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Anchor ise podcast hazırlayanlara içerik oluşumunda, yayınında ve bu yolla para kazanmakta yardımcı oluyor.

Gimlet Media ve Anchor’ın satın alınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Spotify CEO’su Daniel Ek, neredeyse iki yıl içinde en büyük ikinci podcast platformu olmayı başardıklarını dile getirdi. Podcast dinleyicilerinin Spotify’da geçirdikleri sürenin ikiye katlandığını belirten Ek, podcast dinleyicilerindeki artışın müzik tarafına da olumlu yansıdığının altını çizdi.

Ek, Spotify’daki müziksiz içeriklerin toplam dinlemeler içindeki payının yüzde 20’ye ulaşmasını hedeflediklerini dile getirdi. Daha fazla orijinal içerikle daha hızlı büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu dile getiren Spotify CEO’su, nihai amacın ise dünyanın bir numaralı ses platformuna dönüşmek olduğunun altını çizdi.

Spotify podcast açılımı çerçevesinde başka satın almalar yapmayı da planlıyor. Şirket, podcast pazarındaki varlığını daha belirgin ve büyük hâle getirmek için 2019’da 500 milyon dolarlık bir bütçe ayırmış durumda.

İLGİLİ HABERLER