Eğlence

Spotify Now ile günün her saatine ve aktivitesine özel çalma listeleri

spotify-running-210515

İnternetten müzik dinleme servislerinin sayısı giderek artıyor. Her bir servis diğerlerinden farklılaşmak ve rekabette avantaj sağlamak amacıyla çeşitli yenilikler sunuyor. Bir süredir rekabetin sıcaklığını ensesinde hisseden Spotify, yeni servisleri Spotify Now ve Spotify Running ile dinleyicilerin bütün ihtiyaçlarını, günün hangi saatinde ve hangi koşulda olursa olsun karşılama vaadinde bulunuyor.

Spotify’ın video servisine ek olarak tanıtılan bu yeni servislerle birlikte Spotify hiç olmadığı kadar eğlenceli bir ortam hâline gelecek. Sabah kahvaltı ederken güne iyi başlamanızı sağlayacak şarkılar, öğle yemeğinden sonra ruhunuzu da besleyecek müzikler Spotify tarafından sizin için özel listeler eşliğinde sunuluyor. Ayrıca Spotify sizin seçimlerinizden yola çıkarak kendi uzmanlarının hazırladığı şarkı tavsiyelerini de sağlıyor.

Egzersiz yaparken müzik olmazsa olmazlar arasında bulunuyor. Spotify da bunu Spotify Running adlı yeni servisiyle değerlendiriyor. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu servis koşarken veya bisiklete binerken ritminizi korumanızı, hatta daha da artırmanızı sağlayacak tempolu şarkıları sunuyor. Bunun yanı sıra koşuya özel olarak hazırlanmış orijinal şarkılar da bulunuyor. Spotify Running, klasik çalma listelerinin ötesinde çeşitli özellikler barındırarak amaca hizmet ediyor. Örneğin şarkılar arasında kesintisiz geçiş yapılıyor, böylelikle kulağınız herhangi bir duraklamayı veya ses kısıklığını hissetmiyor. Ayrıca Spotify Running temponuzu anlıyor ve adımlarınıza en uygun müziği seçerek kulaklarınıza ulaştırıyor.

Ayrıca Spotify, Spotify Originals olarak adlandırdığı, adından da anlaşılacağı üzere Spotify için özel olarak, belirli konular çerçevesinde yapılmış şarkıların bulunduğu özelliğini de duyurdu. Başlangıç Running Originals setiyle yapılıyor, burada koşuya eşlik edecek altı adet orijinal parça bulunuyor.

Spotify Now ABD, İngiltere, Almanya ve İsveç’teki iPhone kullanıcılarına kısa sürede ulaşmaya başlayacak. Spotify Running ise dünya çapındaki bütün iPhone kullanıcıları tarafından kısa süre içinde kullanılabilecek. Android kullanıcıları ise biraz daha beklemek zorunda kalacak.

İLGİLİ HABERLER