EğlenceManşetler

Spotify şimdi müziğin yanına video da ekliyor

Spotify bundan böyle sadece bir müzik servisi olarak anılmayacak. New York şehrinde düzenlenen basın toplantısında şirket hayatın her anına eşlik edecek mükemmel içeriği bulmak şeklindeki yeni hedefiyle ilgili detayları paylaştı.

Spotify CEO’su Daniel Ek, şirketinin geleneksel formatların ötesine geçme yolunda önemli bir sıçrama gerçekleştirmekte olduğunun altını çizdi. Ek ve beraberindeki yöneticiler Spotify’nın yeni versiyonunun gösterimini gerçekleştirdiler. Spotify’ın yeni arayüzüne bir dinleyicinin günün farklı zamanlarında dinleyebileceği listelere yer veriliyor. Ancak çalma listeleri sadece müzikle sınırlı değil. Yeni Spotify dinleyicilere podcast’ler de sunuyor.

Yeni eklenen “video kapsülü” adlı bölüm üzerinden Comedy Central, Vice News, The Nerdist gibi iş ortaklarından videolar sunuluyor. Spotify’ın ortakları arasında ABC, Adult Swim, BBC, Comedy Central, E!, ESPN, Fusion, Maker Studios, MTV, NBC, RadioLab, Slate, TED, TWiT, Vice News, WNYC gibi ünü adları küresel çapta yayılan markalar bulunuyor.

Spotify’ın bu genişlemesinin kaynağını abone tabanlı müzik dinleme servisleri pazarında giderek artan rekabetten kaynaklanıyor. Jay Z’in kurucuları arasında bulunduğu ve Türkiye’de de faaliyet gösteren Tidal ana akım tüketici kitlesini özel müzik videoları ve canlı konser yayınlarıyla çekmeye çalışıyor. Ayda 19,99 TL ödeyen kullanıcılar belirttiğimiz bu avantajlara ek olarak 1411 kbps CD kalitesinde şarkıların keyfini çıkarıyor.

Bu arada bir de Apple var. Satın aldığı Beats’in müzik dinleme servisi Beats Music’i elden geçiren Apple, Apple Music olarak adlandırılacağı tahmin edilen yeni müzik dinleme servisini tanıtmaya hazırlanıyor. Üstelik Apple Music’in doğrudan iOS ve iTunes’a entegre edileceği söyleniyor. Bu iki önemli rakibe ek olarak Spotify’ın farklı ülkelerde önemli rakipleri bulunuyor. Taylor Swift ve Jay Z gibi ünlü şarkıcıların şarkılarını servisten çekmesi de sadece rakiplerle mücadele edilmediğini, sanatçılarla da problemlerin çıkabildiğini gösteriyor. İşte böyle bir ortamda Spotify müzik dışındaki içeriklere el atarak hareket alanını genişletmeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER