Eğlence

Spotify yeni özelliğini Michelle Obama’nın podcast’inde test ediyor

spotify michelle obama

Spotify podcast açılımının en önemli parçalarından biri olan The Michelle Obama Podcast’i dinleyicileriyle buluşturmaya başladı. Şirket, eski ABD First Lady’sinin podcast’inde yeni bir özelliği de test ediyor. Artık Spotify’daki podcast’lerde paylaşılabilir alıntı kartları görmek mümkün olacak.

Kullanıcılar podcast’i oynatmaya başladıktan sonra üzerinde podcast’ten alıntılar bulunan renkli kartlar ekranda belirecek. Bu karta dokunulduğunda kullanıcıların karşısına paylaşım seçenekleri çıkacak. Alıntı kartları Facebook, Twitter, Instagram ve Snapchat’te paylaşılabilecek. Bu kartlar sayesinde Obama’nın ve konuklarının sözlerinin daha geniş kitlelere ulaşması amaçlanıyor.

Pek çok podcast şirketi benzer özelliklerle çeşitli testler yapmıştı. Spotify’ın sahibi olduğu Anchor, bu tarz bir özelliği 2017’de sunmuştu. Overcast’te ise kullanıcılar podcast’lerde beğendikleri kısımları özel olarak paylaşabiliyor. Spotify’ın yeni özelliğinde ise ses yerine kelimelere odaklanılıyor. Alıntılar Spotify tarafından önceden belirlendiği için kullanıcılara özel bir seçim imkanı verilmiyor.

Michelle Obama gibi güçlü bir isimle podcast pazarındaki iddiasını ortaya koyan Spotify, genel olarak podcast’lerin daha geniş kitlelere ulaşması adına da ciddi çalışmalar yapıyor. Podcast içerikleri için pazarlama kampanyaları yapan şirket, artık çalma listelerinde bile podcast’lere yer veriyor. Paylaşılabilir alıntı kartları da bu doğrultuda atılan bir diğer adım olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER